fanaposten.no

Mye skal endre seg i Fana for at det blir aktuelt for Patrik Hansson å fortsette. Nå vil klubben utvikle et nytt strategidokument for veien videre. Foto: Roy Ellingsen

Leder: - Lokalfotballen er på historisk bunnivå

Fana står i fare for å bli enda en av disse klubbene som alltid er i det tredje året av en femårsplan.

Leder · Publisert 10:33, 11 sep 2018

Riksmediene har de siste dagene skrevet om den alarmerende mangelen på bergensere og hordalendinger på A-landslaget for herrer. Det ville være synd å si at fotballen i Bergen sør trekker opp i denne sammenhengen.

Lokalfotballen er på et historisk bunnivå i Fana og Ytrebygda. Bydelenes fotballflaggskip Fana havner denne sesongen i beste fall midt i køen i 3. divisjon. Det er altså det fjerde nivået i norsk fotball. De er marginalt bedre enn hobbygjengen fra Øystese, som trener én gang i uken!

Hverken Bjarg eller Gneist har klart å følge opp sine egne ambisjoner om å kjempe om opprykk fra 4. divisjon. Den eneste lokale klubben som fortjener noe skryt er Smørås, som på det nærmeste er klar for opprykk, men det er altså fra nivå seks!

Norske fotballedere er flinke til å finne på unnskyldninger. Det er de også gode til på Nesttun. Til stadighet får vi høre hvor vanskelig det angivelig er å drive både topp og bredde under samme tak. Vel, frem til bare for noen uker siden delte Fanas fotballgruppe kontorer med idrettslaget. De klarer å hente hjem både eliteserieplass og OL-medaljer, samtidig som de holder både pensjonister og barnehagebarn i aktivitet. Det går an. Fotball er kanskje ikke dans eller friidrett, men det er stadig idrett.

Les også: Patrik Hansson ser etter ny jobb

Før sesongen snakket Fana IL Fotball om 1. divisjon innen få år. Det mangler ikke på drømmer, og det er bra. Men for at drømmen skal gå fra å være en svevende tanke i halvsøvne til en reell ambisjon, må mange ting skje. Slik det ser ut i dag står Fana i fare for å bli enda en av disse klubbene som alltid er i det tredje året av en femårsplan.

I vår presenterte vi i Fanaposten en oversikt over alle de tidligere Fana-spillerne som i dag tjener til livets opphold i toppfotballen. Det er en fin liste, men på veien har Fana også tapt seg selv. Når attraktive spillere bosatt i Bergen heller velger å spille for Sotra, Lysekloster, Arna-Bjørnar, eller for den saks skyld Gneist eller Bjarg, er det ikke spillerne det er noe problem med, det er Fana!

Med syv kamper igjen å spille ligger Fana 21 poeng fra opprykksstreken. Enogtyve poeng! Det er fem poeng til nedrykk. Faktisk kan alle fire storklubbene i Bergen sør møtes neste år, hvis ikke Patrik Hansson og guttene hans tar seg sammen.

Selv om Fana overlever i år, kommer klubbens plass som fanafotballens spydspiss for alvor til å være truet. Det har ikke med noen andre å gjøre enn Fana selv.

Slik det ser ut i dag står Fana i fare for å bli enda en av disse klubbene som alltid er i det tredje året av en femårsplan

Høyre vil ha sommerskole

– Høyre vil ha skole i sommerferien, sier byråds- lederkandidat Harald Victor Hove (H). Sommerskolen skal være kommunalt finansiert og et frivillig...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten