fanaposten.no

I loungen er det jobbet for å skape atmosfære.

Leder: Kulturell skjenking

Leder · Publisert 13:18, 23 jan 2020

Lagunen kino har søkt om alminnelig skjenkebevilling, men ligger nå an til å få et nei. Det kommer frem av innstillingen til byrådssaken som skal behandles på torsdag denne uken.

Etat for sosiale tjenester har kommet med en uttale til saken som blir vektlagt når fagetaten har vurdert saken og kommet med sin innstilling. Etat for sosiale tjenster har uttalt følgende: «Kino er en virksomhet som særlig har barn, unge og barnefamilier som viktige målgrupper. Familier og unge under 18 år går også på kino etter kl. 18.00. BSBI oppfatter derfor at alminnelig skjenkebevilling står i motsetning til virksomhetens øvrige drift. Etat for sosiale tjenester anbefaler at søknaden om alminnelig skjenkebevilling avslås.»

Argumentet mot å gi skjenkebevilling er ikke vanskelig å forstå, og om vi ser på reaksjonene saken har fått på sosiale medier, er folket enige med fagetaten. Mange mener det heller bør etableres en pub hvor folk kan gå og nyte alkohol før eller etter at de har besøkt kinoen.

Et avslag antyder imidlertid en inkonsekvens i forståelsen av konseptet som Lagunen kino jobber for å etablere. Kinoen har nemlig planer om å overføre konserter, balletter og forestillinger live fra store scener ute i verden. I den anledning ønsker de å kunne tilby et glass vin eller øl til de som kommer for å få en kulturell opplevelse. Det bør ikke være noen forskjell på om man går på Den Nationale Scene eller på en konsert i Grieghallen, hvor man kan kjøpe alkohol.

Byrådet har tidligere tatt til orde for å lempe på skjenkepolitikken for å få flere skjenkebevillinger ut i bydelene. Såvidt vi har forstått er det ikke snakk om å åpne en bar i foajeen eller selge øl over disk i kiosken. Skjenking på kinoen i en kulturell setting bør i prinsippet sees på med like øyne som man gjør på teateret eller i konserthallen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten