fanaposten.no

Kommunehuset på Nesttun blir likevel ikke Familiens hus. Snart blir det i stedet flytting av Helsestasjon og Ung Arena. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Leder: Ikke la kommunehuset bli et spøkelseshus

Leder · Publisert 14:59, 19 mar 2021

Kommunehuset er et viktig hus på Nesttun. Historien fra tiden som egen kommune, om formannskapsmøter og viktige beslutninger hviler tungt i veggene. Men viktigere er at huset har blitt det sentrale stedet for offentlige tjenester i Fana. Her finner vi legevakt, og helsestasjon, og fra 2019 etablerte Ung Arena seg, et viktig lavterskeltilbud for ungdom som sliter, og en veiviser inn videre inn i det kommunale hjelpetilbudet.

Da Ung Arena åpnet i 2019 var det første ledd på vei mot det som skulle bli Barne- og familiehuset. Kommunehuset skulle satses på. Barnevern, fysioterapi og andre tjenester for barn, unge og familier skulle samles under samme tak og bli et lett tilgjengelig møtepunkt for et bredt utvalg av tjenester.
Ideen om Familiens hus på Nesttun var veldig god. Derfor er det ikke med lite overraskelse vi kan slå fast at kommunen nå har valgt å skrinlegge hele planen.

Fremfor å satse på kommunehuset vil de nå flytte ut. Både Ung Arena og Helstestasjonen har blitt forespeilet at de må ut av lokaler og ut i et nytt lokale, trolig innen to år.

Bakgrunnen er en mulighetsstudie laget av Rambøll som slår fast at det vil koste mye å ruste opp huset til å møte kravene. Et helt nytt ventilasjonssystem er påkrevd, og det er varslet om ubehagelige asbest-overraskelser. Prislappen blir over 100 millioner, slår rapporten fast.

Denne rapporten ligger bak avgjørelsen om å starte leting etter et nytt Familiens Hus. Vi synes dette er rart. Kommunen laget en tilstandsrapport senest i 2015 som sa i detalj hva som måtte gjøres for å sette kommunehuset i stand. Mulighetsstudien fra Rambøll inneholder ikke vesentlig nye ting som ikke kom frem den gang. Så da Ung Arnea flyttet inn i huset i 2019, visste kommunen allerede da godt at det ville bli en stor kostnad ved å ruste opp huset slik de da hadde planer om.

I dagens avis er det ingen i Etat for bygg og eiendom som vil svare på hva som skal skje med kommunehuset når tjenestetilbudene flytter. Når kommunen dropper planer om en opprusting, hvem skal da flytte inn i lokalene? Blir lokalene stående tomme, er det en velkjent sak at forfallet skrider fort fremover. Og et spøkelseshus på Nesttun, det vil vi ikke ha!

Derfor etterlyser vi at noen i kommunen kommer på banen og sier hva de vil med Nesttun. Huset og plassen er for viktig for Nesttun og Fana til å bare gli inn i forglemmelsen.

Et spøkelseshus på Nesttun, det vil vi ikke ha!

Tatt i 139 km/t i 80-sone. Ba om nåde

23-åringen ba om rettens nåde og hevdet han ville miste jobb og hjem om han mistet førerkortet.

Streik avverget - enighet i lønnsoppgjøret

LO og NHO kom til slutt til enighet, men sier forhandlingene har vært tøffe.

Forsvarer tittelen digitalt

Skuffelsen hos musikantene var stor da helgens korpskonkurranse Hordablæsten ble avlyst. Men den gjennomføres digitalt. De regjerende mesterne,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten