fanaposten.no

Ragnar Pettersen leter nå etter nye lokaler, aller helst et sted på Hop, Paradis, Fjøsanger eller Minde.

Leder: Ikke alltid beredt

Leder · Publisert 10:28, 13 nov 2020

Speidere er alltid beredt, ifølge deres eget motto. Det viser seg å ikke alltid være tilfelle.

1. Fjøsanger speidergruppe skal feire sitt 100-årsjubileum neste år. Det er 100 år med holdningsskapende fritidsarbeid for barn og unge. De siste 40 årene har speidergruppen hatt avtale med Bergen kommune om å låne bomberommene i kjelleren på Storetveit sykehjem. Om seks års tid skal sykehjemmet rives, men inntil det skjer skal det være midlertidig lokaler for Metodisthjemmet. Derfor skal nå Bergen kommune pusse opp Storetveit sykehjem slik at det holder en standard som erstatningshjem mens Metodisthjemmet fikses.

Tidligere i høst var lederen for Fjøsanger-speiderne i kontakt med kommunen, og fikk da muntlig avtale om at speiderne kunne fortsette å bruke bomberommene frem til bygget skal rives. Men for noen uker siden ble situasjonen snudd på hodet. Kommunen ga beskjed om at speiderne må ut før nyttår, og de fikk en skriftlig oppsigelse av avtalen.

Kommunen mener at lokalene ikke er egnet for å huse speiderne samtidig som det pågår en rehabilitering av bygningsmassen. Det kan vi forstå. I og med at byggningsmassen også leies ut i sin helhet til Metodisthjemmet, så måtte det i så fall bli opp til den nye leietakeren om det er plass til speiderne i kjelleren etter rehabiliteringen. I så måte er det vanskelig å klandre kommunen som huseier for at de vil ha en byggeplass uten barn og unge som kommer og går. Det ville ikke være trygt. På den andre siden kunne speiderne fått noe bedre tid på seg til å finne andre lokaler. Vi synes det smaker litt vondt av at kommunen setter en frivillig organisasjon for barn og unge på gaten før de har funnet seg et nytt sted å være.

Nå står speiderne i praksis uten lokaler fra nyttår. Jubileumsåret ser for øyeblikket ut til å bli litt mer utfordrende enn de hadde sett for seg, i og med at de må finne seg nytt husvære. De har fremdeles planer om å kjøre en sjarmoffensiv for å verve nye barn og unge til speiderforeningen, men først må de finne egnede lokaler.

«Ekspedisjon» utløste stor redningsaksjon på Nordåsen

Nødetatene rykket ut til redningsaksjon etter melding om tre personer som var sett på isen ved Marmorneset i ettermiddag. Det viste seg å være tre...

Håvard på femteplass i sprint-EM

Håvard Holmefjord Lorentzen ligger på femte plass sammenlagt etter første dag, og har et vrient utgangspunkt før dag 2. – Jeg er skuffet over å være...

– Nå er det drømmeforhold

En halvmeter med snø har gitt 30 kilometer med silkeføre på Totland. – Det er stappfullt med folk, sier Knut Gunnar Bakk i Fana IL.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten