fanaposten.no

«For mange av dem er idrettslaget eller klubben den viktigste sosiale arenaen de har».

Leder: Idrettsanlegg skal brukes til idrett

Leder · Publisert 15:30, 21 feb 2021

La det ikke være noen tvil: Massevaksinasjon av befolkningen er samfunnets aller viktigste oppgave denne våren og sommeren. Vaksineringen må skje fort, den må skje effektivt og den bør nå så mange som mulig, med en gang.

Men å stenge mange av byens idrettsanlegg for å få det gjort, er ikke bare underlig. Det sender et signal om at når politikerne sier de skal skjerme barn og unge, er det kun festtaler.

Ungdommene har ofret mye i pandemien. For mange av dem er idrettslaget eller klubben den viktigste sosiale arenaen de har.

Les mer om planene for Bergen sør: – Forstår ikke at kommunen vil ta Sandslihallen

Verst skal planene ramme isidrettene, for den eneste kommunale hallen Bergen kommune har, Bergenshallen, skal stenge. Sandslihallen er Bergenshallens reserve, eventuelt supplement. I tillegg skal Åsanehallen, Vadmyrahallen og Sentralbadet brukes. Sistnevnte er heldigvis utfaset som idrettsanlegg fra før.

– Når idrettshaller er foreslått, er det fordi det ikke er funnet andre egnede lokaler i området som ivaretar alle kravene vi må sette til vaksinasjonslokalene, sier byråd Beate Husa.

Det kan selvfølgelig hende at byrådet har gode argumenter for å gjøre dette, men de er totalt fraværende i uttalelsene fra byrådene.

La oss høre hvorfor ikke tomme kontorbygg på Kokstad eller hoteller langs hele bybaneaksen kan brukes, hvis det er så vanskelig!

I stedet for å trene i Sandslihallen som normalt, vil unge idrettsutøvere bli busset til andre anlegg, midt i en pandemi med advarsler mot å bruke kollektivtrafikk. Det er ikke til å tro.

Det er noe som heter at handling veier tyngre enn ord. Å stenge idrettsanlegg er det motsatte av å skjerme barn og unge. Det er tvert imot å ramme dem ekstra hardt. Men det bør ikke være for sent å snu.

Som de sier i Sverige: Gjør om, gjør rett.

Les også: Tennisklubben satt på gaten

Å stenge idrettsanlegg er det motsatte av å skjerme barn og unge

Trafikkontroll: – Det ble en del i dag

I det Statens vegvesen begynte å sjekke, fant de mer og mer som ikke var på stell.

Se hvor de bygget redet sitt: – Her har svanene rigget seg til for åpen scene

For første gang hekker et knoppsvanepar i Skranevatnet. – Jeg tror det kan komme kyllinger i løpet av uken, sier naturentusiast og turgåer, Svein...

Vanskelig pizzagjest angrep politiet

En mannlig gjest på en pizzarestaurant på Nesttun endte opp med anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann fredag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten