fanaposten.no

Slik så det ut i Skjoldabukta lørdag morgen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Leder: Hvordan Skjoldabukta ser ut en lørdag formiddag er ingen privatsak.

Leder · Publisert 15:34, 4 mai 2021

Før russetiden offisielt har startet har vi lagt bak oss årets første helg med russefeiring. Fanaposten var selv med natteravnene innom Skjoldabukta fredag kveld. Det var dans, dundrende musikk og en god del berusede ungdommer. Men mest av alt var det mye glede: Ungdommer som har lengtet etter en fest, og som nå slapp seg lykkelig løs.

Dagen derpå så det skikkelig ille ut der festen hadde vært. Knuste flasker, ihjeltrampede ølbokser, plastglass, poser og emballasje lå strødd over store deler av stranden. Det vitner om at mange av de som var der ikke så seg bryet med å rydde opp etter seg.

Heldigvis var en gjeng russejenter på pletten for å fjerne alt søppelet klokken 12 neste formiddag. All honnør til dem for det. Men vi synes det er grunn til å spørre hva alle de som ikke ryddet etter seg tenkte på?

Vi ønsker russen en fantastisk russetid så langt det er mulig å få til med de restriksjonene som gjelder. Men å etterlate Skjoldabukta slik den så ut lørdag morgen er ingen tjent med. Særlig ikke russen selv. Når russens festplasser ser slik ut, blir det vanskeligere å finne tilholdssteder der de kan ha være. Så tanken om å la søppelet ligge er ødeleggende både for årets og fremtidige russekull.

Fanaposten har fått litt pes for å være for raske med å skrive om forsøplingen etter russefesten. Kunne vi ikke hatt litt is i magen og sett om russen kom for å rydde opp?

Nei. For det første skulle det ikke mer enn et vindkast før store deler av plasten som fløt hadde havnet i Nordåsvatnet, med potensielt negative konsekvenser for dyre- og fugleliv.

Vi mener også noe er galt når det blir sett på som normal og akseptabel oppførsel å etterlate et offentlig sted slik, helt uavhengig av om det er barn, ungdom eller voksne som har vært der.

Hvordan Skjoldabukta ser ut klokken 11 en solrik lørdag er ingen privatsak. Derfor kommer vi til å fortsette å skrive om forsøpling uavhengig av hvem som står bak det, og vi behandler det som akkurat det det er: Et brudd på forurensingsloven, og en trussel mot en stadig mer skakkjørt natur.

Som sagt: Vi heier på russen og håper det lar seg gjøre å gjennomføre en god russetid. Hvis man klarer å rydde opp i rotet etter festingen, så blir den bedre for alle. Og hvis alle bidrar litt blir det ingen problem. For man kan ikke feste sin lit til at flotte rydde-helter som Ella og Ida kommer og rydder opp i rotet ditt hver gang.

Heder til Fanaposten

Du leser akkurat nå en av landets beste lokalaviser.

Frykter bowling-sporten vil dø ut

Etter at bowlingen på Sandsli ble stengt, har sporten kun to steder igjen å spille i Bergen; Kokstad og Vannkanten. Men begge steder kommer sporten i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten