fanaposten.no

Til venstre: Forslag om nytt Familiens hus på Lagunen, som kommunen sier nei til. Til høyre: Tomten der et innbyggerinitiativ foreslår å bygge Fysak. Forslaget fikk tommel ned i utvalget denne uken.

Leder: Hva er det kommunen holder på med?

Leder · Publisert 17:24, 5 jun 2021

To saker i fredagens Fanaposten handler i bunn og grunn om det samme temaet. Hvilken bydel skal Fana/Ytrebygda være i fremtiden?

En liten oppsummering. For det første: Bergen kommune velger å si nei til Nesttun og Lagunen når det nye Familiens hus skal etableres. I stedet velger de eksisterende næringsområder på Sandsli/Kokstad når lavterskeltilbud mot barn, unge og familier skal samlokaliseres.

For det andre: Politikerne velger å si nei til et initiativ om å etablere Fysak på Petedalsmyra, rett ved Sandslivegen bybanestopp. I stedet utredes et mulig «Fysak light» ved Aurdalslia - 10-15 minutters gange fra bybanen.

Hva holder Bergen kommune på med?

Er utfordringene med svære barne- og ungdomskull, økt U18-kriminalitet, «rotløs» ungdom og manglende lavterskeltilbud til de unge helt glemt? Roper politiet for døve ører når de snakker om at fritidstilbud til de unge som faller utenfor idretten er alfa og omega for å motvirke problemene som har blusset opp de siste to årene?

Det mangler ikke på fine ord når politikerne snakker om behov for ungdomstilbud i Bergen sør. Men når det kommer til konkrete saker, så feiler Bergen kommune. Den siste uken har det skjedd to ganger. Heldigvis er det ennå ikke for sent i noen av disse sakene. Men finnes det vilje til å snu?

La oss se på hva vi kunne fått: Et Familiens hus tilknyttet et offentlig torg ved Lagunen, i umiddelbar nærhet til et aktivitetshus for barn og unge som Lagunen har tatt på seg å bygge, der det snakkes om et Zinken-aktig tilbud. Barn og unge som likevel er på Lagunen får et helsetilbud, et svært etterlengtet drop-in-tilbud som mange flere vil oppsøke.

To bybanestopp unna: Et Fysak for de som i dag driver dank, henger på kjøpesentre og står i faresonen til å bli trukket inn i feil miljø, med kriminalitet og rus.

To saker som kunne hatt enormt mye å si for den fremtidige utviklingen i søndre bydel. Istedet trekker kommunen i motsatt retning. Tilbud til unge vurderes i utkanten, der de vil bli lite brukt og krever lang reisevei.

Det er verdt å nevne at disse sakene kommer omtrent på ettårsdagen for byrådets beslutning om ikke å tilgodese Zinken og Fana Friends med penger fra Bufdir til å drive.

Klubbene fikk til slutt penger, men skal det være slik at kommunens beslutningstakere må slepes til hver eneste avgjørelse som går i ungdommenes favør i Fana og Ytrebygda?

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten