fanaposten.no

I dag var det åpent hos G-sport i Laguneparken. Det vil det være inntil videre, tross konkursen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Leder: Håp om et liv etter undergangen

Leder · Publisert 14:47, 14 feb 2020

XXL melder om katastrofetall de siste kvartalene og Gresvig-systemet gikk konkurs 3. februar. De siste årene har kjedene i sportstøy- og sportsmotesegmentet stadig underbydd hverandre i jakten på kundenes gunst.

I en priskrig vil noen nå sin smertegrensen og G-sport, G-max og Intersport har nå nådd sin. Hva som skjer videre, er i høyeste grad usikkert, men Dagens Næringsliv kunne onsdag melde at de gamle eierne av Gresvig-systemet er på banen for å kjøpe opp restene av sitt gamle rike.

Det som er på det rene er at det er til dels enorme varelagre der ute. Lokale Sport Outlet, hvis drift er delvis tuftet på å kjøpe opp andres vareoverskudd, har avslørt at de er interessert.

Dermed er det lite som tyder på at grilldressen eller regnjakken din blir spesielt mye dyrere i nærmeste fremtid.

Hvem som vinner retailkrigen i sportssegmentet, er i høyeste grad usikkert. Sportsvarebransjen er svært segmentert. Det vi kaller sportsbutikker har de siste årene blitt mindre og mindre sportsbutikker og mer og mer klesbutikker, i hvert fall hvis du driver med en sport utenom de tre-fire største. Internett tar over mer og mer av det spesialiserte markedet.

På litt sikt er det vanskelig å forestille seg at det kan fortsette å være like billig å få fatt i løpejakke, drikkeflaske og fritidssko som det har vært de siste årene. Når så store deler av bransjen blør, er det ikke bærekraftig.

Enn så lenge har spesialbutikkene som ikke satser på pris holdt stand i noen grad. De av oss som foretrekker å teste klærne på oss før vi kjøper dem, må kanskje forberede oss på å betale mer i fremtiden.

Markedsanalytikerne har snakket om at konkursen i Gresvig-systemet og den enorme motgangen i XXL er resultatet av en "naturlig justering" i markedet. Det kan være, men det er en grusom måte å snakke om folks levebrød på.

En etasje ned fra G-sport-butikken i Laguneparken ligger Extra Leker. De kjøpte opp restene av Toys 'R' Us i Laguneparken etter deres konkurs og viste således at det kan være et liv etter undergangen.

For alle kundene og spesielt de ansatte i Intersport-kjeden håper vi det gjelder, også for dem.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten