fanaposten.no

Styreleder Bjørn Thømt, daglig leder Hans R. Dankertsen og sportssjef Gisle Ellingsen er helt på oppløpet. Foto: Roy Ellingsen

Leder: - Gi idretten spillerom

Det minste kommunen kan gjøre er å legge til rette for at idrettslagenes dyrkjøpte gaver kan bygges så fort som mulig

Leder · Publisert 15:23, 4 aug 2018

I disse dager ferdigstilles Fana Arena, som vil gi anleggssituasjonen i hele Fana et stort løft. Ikke bare vil det komme en rekke idretter til gode, det vil også være et hjem for Fana IL sine nye prosjekter for å gi barn og unge meningsfylte tilbud, også utenfor idretten.

Anleggssituasjonen i Bergen sør er prekær allerede. Når vi i tillegg regner med at befolkningen i bydelen vil bli eksplosiv de neste årene, er det ikke bare tid for å slå alarm. Alarmen må settes på permanent.

Les også: Her gjør de sin nye hjemmebane klar for bruk

Fana Arena er en gave fra Idretts-Bergens velgjører Trond Mohn. Men det er ikke bare, bare å ta imot en slik gave. En ting er at gaven skal forvaltes rett når hallen endelig står der, men ingenting er gratis ved å bygge noe slikt.

En gave fra en rik onkel utløser gjerne rekkefølgekrav i mangemillionersklassen, som fullstendig kan knekke den sterkeste rygg og stjele motivasjonen fra den ivrigste ildsjel.

Om alt går som det skal blir ikke Fana Arena den siste idrettshallen over denne lesten i vårt område. Også Gneist drømmer om sin egen hall, og planene ligger klare. Men klubben er livredd for at det vil koste atskillig mer i rekkefølgekrav enn det hallen vil koste. Det er helt hinsides enhver fornuft.

Byggeboomen er forlengst i gang og idrettsanleggene henger langt etter. Bergen kommune, både politikere og administrasjon, bør strekke seg langt for å sørge for at våre barn har haller å spille håndball, turne, drive kampsport eller spille tennis i, baner å sparke ball på og bassenger å svømme i.

Det aller minste de kan gjøre er å legge til rette for at idrettslagenes dyrekjøpte gaver kan bygges så fort som mulig og at alle byråkratiske hindringer holdes til et absolutt minimum.

Snart skal det spilles eliteserie i Fana Arena, men i den store sammenhengen er det det minst viktige som skjer på et idrettsanlegg. Det er aktiviteten uken rundt som avgjør hvor stor suksess det blir.

Vi har stor tiltro til at Fana Arena fra dag 1 blir en suksess – på alle plan.

Det aller minste kommunen kan gjøre er å legge til rette for at idrettslagenes dyrekjøpte gaver kan bygges så fort som mulig

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten