fanaposten.no

Ørjan Håland, her fra tiden i Varegg, tar over som Fana-trener. Foto: Hordalandsfotball

Leder: Et dristig valg

Valget av ny trener kan være en genistrek, men kan også floppe totalt.

Leder · Publisert 10:21, 24 nov 2018

Fana IL Fotball har ansatt ny hovedtrener for herrelaget. Valget valt på en helt uprøvd trener fra Os. Det kan vise seg å være en genistrek, men det kan også floppe totalt. Men hva har de egentlig å tape?

Med seniorfotballen på et historisk bunnivå kan sakene neppe bli noe verre. Både den nye treneren, Ørjan Håland, spillerne og klubben er i den ultimate angrepsposisjon. Ting kan umulig gå spesielt mye verre enn de har gjort de siste årene. 2018-sesongen beviste at 3. divisjon er en vanskelig divisjon å komme seg ut av, i hvert fall den rette veien.

Avdelingsoppsettet for neste sesong er ikke klart, men det er vel grunn til å tro at Lysekloster, Fyllingsdalen og minst et par toppklubber fra andre kretser vil ta opp kampen neste sesong også. Antakelig vil det til og med kle det unge Fana-laget å være i utfordrerposisjon.

Ørjan Hålands erfaring som hovedtrener på A-lagsnivå begrenser seg til noen få måneder, utenom sesongen, for Varegg i vår. Men han er en ambisiøs type med fin balanse mellom humor og alvor. Det kler Fana-modellen.

Sportslig leder Mads Vik Tvedte henviser til Fanabygdens største sønner når han skal billedlegge hvor Fana-fotballen ligger i dag.

- Grunnlaget for OL-gullene ble ikke lagt på én dag, sa han til Fanaposten onsdag. Ansettelsen av Ørjan Håland skal ses i et langvarig perspektiv.

Tvedte og Fana kunne valgt et kjent navn, enten fra lokalfotballen eller mer nasjonalt. I stedet har de valgt en umeritterte ungdom de har stor tro på. For den sportslige ledelsen er fallhøyden stor, men Håland selv har lite å tape.

Fana IL Fotball er en klubb med nesten ubegrenset potensial. Samtidig har de siste sesongene vist at mye er galt med fotballen i hele Bergen sør.

Akkurat det kan ikke den nye treneren hjelpe for.

Gneist misset i opprykkskampen

Det raknet i sluttminuttene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten