fanaposten.no

Ørjan Håland, her fra tiden i Varegg, tar over som Fana-trener. Foto: Hordalandsfotball

Leder: Et dristig valg

Valget av ny trener kan være en genistrek, men kan også floppe totalt.

Leder · Publisert 10:21, 24 nov 2018

Fana IL Fotball har ansatt ny hovedtrener for herrelaget. Valget valt på en helt uprøvd trener fra Os. Det kan vise seg å være en genistrek, men det kan også floppe totalt. Men hva har de egentlig å tape?

Med seniorfotballen på et historisk bunnivå kan sakene neppe bli noe verre. Både den nye treneren, Ørjan Håland, spillerne og klubben er i den ultimate angrepsposisjon. Ting kan umulig gå spesielt mye verre enn de har gjort de siste årene. 2018-sesongen beviste at 3. divisjon er en vanskelig divisjon å komme seg ut av, i hvert fall den rette veien.

Avdelingsoppsettet for neste sesong er ikke klart, men det er vel grunn til å tro at Lysekloster, Fyllingsdalen og minst et par toppklubber fra andre kretser vil ta opp kampen neste sesong også. Antakelig vil det til og med kle det unge Fana-laget å være i utfordrerposisjon.

Ørjan Hålands erfaring som hovedtrener på A-lagsnivå begrenser seg til noen få måneder, utenom sesongen, for Varegg i vår. Men han er en ambisiøs type med fin balanse mellom humor og alvor. Det kler Fana-modellen.

Sportslig leder Mads Vik Tvedte henviser til Fanabygdens største sønner når han skal billedlegge hvor Fana-fotballen ligger i dag.

- Grunnlaget for OL-gullene ble ikke lagt på én dag, sa han til Fanaposten onsdag. Ansettelsen av Ørjan Håland skal ses i et langvarig perspektiv.

Tvedte og Fana kunne valgt et kjent navn, enten fra lokalfotballen eller mer nasjonalt. I stedet har de valgt en umeritterte ungdom de har stor tro på. For den sportslige ledelsen er fallhøyden stor, men Håland selv har lite å tape.

Fana IL Fotball er en klubb med nesten ubegrenset potensial. Samtidig har de siste sesongene vist at mye er galt med fotballen i hele Bergen sør.

Akkurat det kan ikke den nye treneren hjelpe for.

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten