fanaposten.no

Bergenserne må igjen stramme livremmen, sier byrådsleder Roger Valhammer. Foto: Marit Hommedal, NTB

Leder: Disse tiltakene er urettferdige

Leder · Publisert 08:57, 20 apr 2021

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) så nesten brydd ut i går, da han og helsetoppene i kommunen la frem de nye smittetiltakene i Bergen kommune. Forskjellen denne gangen var at han måtte komme med målrettede tiltak mot barn og unge.

Ikke bare stenger alle uorganiserte tilholdssteder innendørs, som fysak, svømmehaller, spillelokaler og lignende, byrådslederen kunne også fortelle at alle organiserte aktiviteter, som idrett, korps, kor og teater må lukke dørene.

Det var andre gang på bare noen dager at Valhammer kom med dystert budskap. Pressekonferansen før helgen virket nesten bare som et forvarsel.

Disse tiltakene er urettferdige. De rammer organisasjoner og ungdom som oppe i pandemien har oppført seg eksemplarisk, som tar vare på sine egne medlemmer og om noe faktisk hjelper til med å sørge for godt smittevern.

Før helgen sa byrådet at det kom til å bli urettferdig, og det ble det. Men urettferdig trenger ikke å bety feil. Det blir bare enda mer urettferdig.

Hver eneste gang regjering eller byråd har kommet med innstramminger, har det vært lett å finne eksempler på hvor det slår feil ut. Denne gangen er det dessverre slik at en stor del av smitten sprer seg nettopp blant barn og unge. Da må nesten støtet settes inn der, om de er aldri så flinke.

De fleste barn og unge har gjort en kjempeinnsats for fellesskapet det siste året. Fanaposten håper de unge også står lengst fremme i køen når dette er over. De fortjener mer enn fine ord. Staten og kommunen bør finne på en skikkelig gulrot.

Disse tiltakene er urettferdige. De rammer organisasjoner og ungdom som oppe i pandemien har oppført seg eksemplarisk, som tar vare på sine egne medlemmer og om noe faktisk hjelper til med å sørge for godt smittevern.

Trafikkontroll: – Det ble en del i dag

I det Statens vegvesen begynte å sjekke, fant de mer og mer som ikke var på stell.

Se hvor de bygget redet sitt: – Her har svanene rigget seg til for åpen scene

For første gang hekker et knoppsvanepar i Skranevatnet. – Jeg tror det kan komme kyllinger i løpet av uken, sier naturentusiast og turgåer, Svein...

Vanskelig pizzagjest angrep politiet

En mannlig gjest på en pizzarestaurant på Nesttun endte opp med anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann fredag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten