fanaposten.no

– Da Fanaposten besøkte Sedahl, kunne han vise frem et ødelagt garderobeskap, dameklær, sminke, tomme brennevinsflasker og gulvtepper, for å nevne noe, skiver Fanaposten i lederen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen, arkiv

Leder: Bossdumping i naturen er dessverre ganske dagligdags

Leder · Publisert 19:10, 6 mai 2022

Dagens oppslagssak er ny, men hendelsene er dessverre ganske dagligdags. I saken forteller vi om 88 år gamle Willy Sedahl, som bor på Nordviksiden i Fanafjellsvegen, ikke så langt fra parkeringsplassen på toppen. Tre ganger siden påske har han vært nødt til å rydde ulovlig dumpet boss fra den bratte skråningen ned til huset sitt, og dette er noe som har pågått i årevis.

Da Fanaposten besøkte Sedahl, kunne han vise frem et ødelagt garderobeskap, dameklær, sminke, tomme brennevinsflasker og gulvtepper, for å nevne noe. Alt dette er dumpet utfor veikanten og ned i naturen av noen som ikke gidder å kjøre bosset sitt på gjenvinningsstasjonen på Espehaugen. 88-åringen har selv tatt jobben med å samle sammen bosset i sekker, og blant bosset lå det også navngitte brev. Fanaposten kontaktet adressaten, men vedkommende fortalte bare at han over tid hadde blitt utsatt for tyveri fra postkassen.

Willy (88) bruker timevis på å rydde opp etter boss-syndere Foto: Faksimile Fanaposten fredag 6. mai 2022

Sedahl har kontaktet politiet, uten å få noe gehør for sine klager på villfyllingen. Fanaposten får selv bekreftet hos politiet i Bergen sør at dette ikke er saker som politiet har kapasitet til å prioritere etterforskning av. Men politiet ønsker likevel at slike saker blir anmeldt. Da får de i det minste en oversikt over hvor stort problemet er.

Siden politiet ikke prioriterer å følge opp saker hvor folk dumper boss ulovlig i naturen, slipper synderne unna reaksjoner fra offentligheten. Så lenge dette ikke har noen konsekvenser, vil man trolig heller aldri få bukt med problemet. Slik er nå en gang verden. Om det ikke er noe ris bak speilet, tar folk seg til rette.

Dumping av boss er selvfølgelig ikke greit, selv om det bare er litt, og folk bør holde seg for gode til å holde på slik. Kanskje burde ansvaret for å følge opp slike saker ligget et annet sted enn hos politiet, all den tid de ikke har kapasitet eller prioriterer å stanse miljøsyndere, som i dette tilfellet er av et småkaliber.

– Eit langt liv med målstrev er over

Oddvar Skre vart fødd 11. mars 1939. Han sovna stille inn laurdag 2. juli, 83 år gamal. Med han har Fana mista ein av sine mest engasjerte personar...

Stenger Grimesvingene i fellesferien

Brattlandstunnelen skal bli høyere – for å unngå at kjøretøy treffer taket.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten