fanaposten.no

Bilde fra sommercampen til FN-sambandet på Stend.

Leder: Akkurat det barn og unge trenger nå

Kudos til både Bergen kommune og til alle lokale bidragsytere som har jobbet på høygir for å få på plass et bredt utvalg av aktivitetstilbud.

Leder · Publisert 14:53, 25 jun 2021

Sommeren 2021 blir nok for mange nok en sommer der utenlandsferien ofres og for andre år på rad er det norgesferie som gjelder for de fleste.

Sommerferien er lang, og med samfunnet på lavgir kan det fort bli kjedelig i lengden. Å finne noe meningsfylt å gjøre på i alle disse ukene er noe særlig mange barnefamilier kjenner på.

Derfor er det utrolig bra å se at det blir satset skikkelig på aktivitetstilbud for barn og unge. Etter halvannet år med pandemi, valgte Udir å bevilge midler til kommunene for å finne lavterskel aktiviteter, kurs og sommerskoler for barn og unge i sommerferien. Heldigvis var Bergen kommune våkne og sikret seg en solid pott til dette formålet.

I mai gikk kulturkontoret ut og etterspurte lag og organisasjoner som ville drive sommertilbud for barn og unge. Responsen lot ikke vente på seg, og nå ser vi resultatet. I alle bydeler i Bergen kryr det av sommercamper, kurs og andre ferietilbud. Det er et bredt spekter av tilbud, fra matlaging til skuespill og sport. Tilbudene varierer gjennom sommeren, men alle uker i hele ferien skjer det noe i alle bydeler.

Og best av alt: Det hele er gratis! Det gjør dette til et tilbud som ikke gjør forskjell på foreldrenes lommebok. Valgmulighetene er også så mange at det stadig er mulig å få plass på et kurs eller sommercamp i løpet av sommerferieukene.

For barn og unge som har slitt under pandemien, som har tilbragt for mange dager hjemme på rommet med en skjerm, kan dette være gull verdt. De ofte litt kjedelige sommerferieukene kan bli det stikk motsatte. Det kan bli tiden du treffer en ny venn, eller skaper et minne for livet. Kanskje vil du huske denne sommeren enda bedre enn året du var på Spania-ferie?

Vi oppfordrer alle som ikke har gjort det til å sjekke ut menyen av sommerferietilbud på kommunens hjemmeside. Kudos til både Bergen kommune og til alle lokale bidragsytere som har jobbet på høygir for å få på plass et bredt utvalg av tilbud. Dette tror vi er akkurat det barn og unge trenger nå!

Det kan bli tiden du treffer en ny venn, eller skaper et minne for livet.

Arbeidsledigheten øker - høyest i Bergen

Ved utgangen av juli er 9894 personer helt arbeidsledige i Vestland. Over halvparten av de ledige bor i Bergen.

62 nye smittede: Venter til neste uke med å avgjøre tiltak

Dersom smitten ikke avtar, anbefales kommunen å innføre tiltak.

Listhaug vil ha omkamp om Grimstadvegen

Sylvi Listhaug kom til Hammersland med løfter om å prioritere Grimstadvegen. - Politikerne har allerede gitt oss en omkamp. Vi kommer til å gi dem en...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten