fanaposten.no

Natteravnene har nå fått et nytt stoppested på kveldspatruljene sine.

Kunsten å holde koken

Leder · Publisert 10:27, 28 jan 2020

Dugnadstretthet er et fenomen som kommer snikende før eller siden for de fleste lag og organisasjoner som bygger sin daglige drift på frivillighet.

Helgens åpning av nye Zinken Hopp ungdomsklubb gikk over all forventning. Skal man tolke mengden av ungdommer som møtte opp, fyller klubben et stort behov. At ungdommene sto klar utenfor dørene før åpningstid betyr at noen har tenkt riktig på deres vegne.

Innsatsen fra planleggingsgruppen og alle involverte er imponerende. Med kort vei fra idé til åpningskveld, er det all grunn til å tro at ildsjelene har både pågangsmot og drivkraft. Likevel er Zinken Hopp ungdomsklubb bare én av mange aktiviteter som kjemper om plass i kalenderen til travle foreldre.

Faren for tretthet i rekkene ulmer i mangt et frivillig prosjekt. Zinken Hopp ungdomsklubb trenger rundt ti voksne hver eneste kveld de åpner dørene til forskjellige funksjoner som oppsyn og sikkerhet. Så lenge alt er nytt og spennende blir vaktlisten kjapt dekket inn. Det er over tid at belastningen begynner å sette sine spor.

Dugnadsmetning hos Natteravnene i Rådal ble løst med at alle foreldre i enkelte klassetrinn må stille en gang i «sesongen», og dermed fordelte de belastningen på hver enkelt. Men foreldre bør ikke alltid være til stede overalt. Foreldre som er frivillige der egne barn, eller barn fra nabolaget, møter opp, er trolig en dårlig idé om det skjer for ofte.

For at «Zinken» skal bestå som suksess, må ungdommene oppleve en reell frihet til å være seg selv. Det betyr gjerne en nødvendig avstand til sine nærmeste i kulissene. Det betyr samtidig at jo flere ungdommer som dukker opp, jo færre foreldre bør stille på samme sted.

Første ildprøve er gjennomført og ungdommene likte det de fikk servert. Forhåpentlig vil ikke interessen for å støtte opp om ungdomsklubben dale, verken hos de som skal jobbe dugnad eller de som skal benytte tilbudet. Nå gjelder det å holde koken slik at klubben befester sin posisjon over tid. Også etter den rosenrøde oppstartfasen er over.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten