fanaposten.no

Korona er ikke tid for profitører

Leder · Publisert 07:00, 18 mar 2020

Regjeringen har innført de strengeste tiltakene i fredstid. I går kom partiene på Stortinget til en tverrpolitisk enighet om enda en krisepakke. I en vanskelig tid viser både folk og politisk ledelse en forbilledlig evne til å stå sammen. Det skal vi alle være stolt av.

Samtidig var flere av partiene i går ute for å påpeke hvor deres fingeravtrykk på avtalen var. det var særdeles lite kledelig. I den grad det var ulikheter å påpeke her, er vel forskjellene mellom partiene kjent nok fra før.

Bedrifter landet rundt har sett seg nødt til å permittere ansatte. Fana og Ytrebygda står i større og større grad stille. Det er direkte utrivelig å bevege seg rundt i en bydel vi kjenner mindre og mindre igjen.

Allerede før krisen for alvor var over oss begynte folk å ta seg svært godt betalt for munnbind og håndsprit. Det var bare det første tegnet til koronaprofitører. Heldigvis har nettstedene som formidler salg mellom mennesker slått ned på dette nå.

Etter koronafrykten er over skal samfunnet få hjulene i gang igjen. Arbeidsgivere, politisk ledelse og arbeidstakere har et felles ansvar for at det skjer med de samme menneskene på plass som før krisen traff oss. Det krever en viss disiplin, spesielt hvis krisen blir langvarig. Når krybben er tom bites hestene.

Det er langt fra utenkelig at bedrifter som sysselsatte 12 før krisen, bare finner arbeid til 10 etterpå, for eksempel. Spesielt i krisebransjer kan det være fristende å bruke denne tiden til å nedskalere, nær sagt i skyggen av viruset.

Når vi slipper ut av karantener, isolasjoner og andre former for koronafaste, oppfordrer vi folk til å gå tilbake til sine favoritt-spiseplasser og kiosker, fort!

Streiken i 1926 og krigen påførte samfunnet vårt sår som aldri grodde, i hvert fall ikke for dem som opplevde det. Kronoa har potensial til å gjøre det samme med oss, hvis vi nå ikke tar oss sammen og gjør det eneste rette; står og tar smellen sammen.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten