fanaposten.no

Kommet for å bli

Leder · Publisert 11:13, 10 mar 2020

«Zinken» er det klingende navnet på ungdomsklubben som så dagens lys tidligere i år. I fjor var det mye fokus på ungdomsproblemer som rus og kriminalitet som følge av at svært mange ungdommer manglet et sted å gjøre av seg på kveldstid.I en bydel med store voksesmerter etter mye fortetting og store kull med ungdommer, var det på høy tid at det endelig kom et sted for ungdom å oppholde seg.

I fravær av gode offentlige møteplasser for ungdommene stilte nærmiljøet opp, og med hjelp av lokale ildsjeler og engasjerte personer i idrettslag og velforening, ble ungdomsklubben en realitet på nyåret.

Nå er syv uker gått siden åpning, og det store spørsmålet er: Har lavterskeltilbudet klart å få fotfeste i ungdomsmiljøet som et sted de vil oppsøke?

Etter helgens arrangement å dømme er svaret et rungende ja. Fredag var det rekordoppmøte med rundt 150 ungdommer innom. Det viktigste er at dette er et rusfritt tilbud der ungdom ser ut til å like å være, treffe venner, spille PC-spill eller drive med aktiviteter i hallen. En av ungdommene fortalte at de pleide å gå på McDonalds eller Nesttun før. Det var mye rus i miljøet og de var uønsket og ble kastet ut. Her følte de seg velkomne, og de trivdes mye bedre.

Zinken ungdomsklubb er likevel bare et første steg på veien. Nå er det viktig at tilbudet får stabilisert seg og blir et sted ungdommen kan vende tilbake til i visshet om at det ikke kommer til å forsvinne. Der andre tiltak popper opp og forsvinner, skal Zinken bestå. Det er ihvertfall budskapet fra arrangørene.

Da er det viktig at innsatsen for å opprettholde tilbudet vedvarer. Støtten fra nærmiljøet og lokalt næringsliv har vært imponerende så langt, men den må opprettholdes og her bør det offentlige være på banen og tilrettelegge. Så er det nok slik at Zinken blir for liten til å gi et tilbud til hele det svære ungdomskullet som vokser opp i Fana og Ytrebygda. Flere tilbud, det være seg nye ungdomsklubber og kanskje et eget Fysak, bør komme i tillegg. Arbeidet med å tilrettelegge for et godt oppvekstmiljø for barn og unge er et kontinuerlig arbeid som må utvikles videre. Den samfunnsmessige gevinsten av å redde bare en ungdom fra skråplanet er så stor at det alltid vil være godt investerte penger.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten