fanaposten.no

Ved Lonemyra, på motsatt side av dette vannet, ønsker kommunen å bygge kirke for Sædalen menighet. Foto: Terje Bringsvor Nilsens

Kirkefloken i Sædalen

Det er i overkant sent å begynne på noen ny tomtejakt for Sædalen kirke.

Leder · Publisert 23:53, 16 jan 2017

Engasjementet rundt den nye områdeplanen for Sædalen er stort. De siste utgavene av Fanaposten har vært fylt opp av leserinnlegg og artikler med folk som mener mye om planene. Forrige uke var både Miljøpartiet De Grønnes Sondre Båtstrand og den lokale Bærekraftige Liv-foreningen fremme med kritikk av planen.

Les også: Myr kan komme i veien for kirken.

En av motforestillingene til Miljøpartiet De Grønne er at den valgte kirketomten plasseres i et såkalt LNF-område, noe også Fylkesmannen kritiserer. Båtstrand peker på at myrområdet både er viktig som friområde, og fungerer som naturens eget karbonlager. Det betyr økte utslipp dersom det fylles igjen av asfalt og betong.

Det er seks år siden Sædalen menighet oppstod, og mens jakten på en kirketomt har pågått, har menigheten vokst seg til en stor og aktiv aktør i lokalmiljøet. Det er ikke mange menigheter i Bergen som kan vise til tilsvarende oppslutning og entusiasme som man finner under gudstjenestene i skolens lokaler. For de som har fulgt menigheten siden starten, må det føles som at det er på høy tid at kirken snart blir bygget.

Les også: Påpeker rasfare og trafikkfare i Sædalen

Vi skjønner at myren har sin verdi og fungerer som en grønn lunge i et etterhvert kraftig utbygd område, men det har ligget i kortene i mange år at det var dette som kom til å bli kirketomten. Byrådet har allerede bevilget 40 millioner over fire år til å bygge kirken, og det er bare tomteavklaringen det står på. En ny tomtejakt frykter vi vil føre til en lang utsettelse av kirkebyggingen, og blir ikke pengene brukt i den perioden de nå er avsatt, er det en fare for at de vil bli omdisponert. Derfor mener vi det skal veldig tungtveiende grunner til dersom man skal snu om kirketomten nå.

I planen legges det også opp til at kirkebygget skal spille på landskapets kvaliteter og at man skal minimere effektene av å fjerne et grøntområde. Generelt synes vi områdeplanen for Sædalen legger opp til å ta vare på grønne verdier, legge til rette for lek og fritidsaktiviteter og bare åpner for en begrenset videre utbygging (cirka 100 boliger). Det finnes nok også stort rom for forbedringspotensiale, men vi håper motsetningene ikke blir så store at alle de gode tiltakene i planen (kirke, fotballbane, aktivitetspark) ikke lar seg gjennomføre.

Det må tungtveiende grunner til dersom man skal snu om kirketomten nå.

Front mot front på Kokstad

Veien stengt etter ulykken.

Yogastudio legger ned

Dittyogastudio i Kokstadvegen legger ned driften etter omtrent halvannen års drift.

Slik vil de gi ungdom et nytt tilbud om kveldene

Fana IL vil åpne Fana Arena om kveldene og nettene for å gi ungdom et tilholdssted.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten