fanaposten.no

De fem blokkene i Lagunetoppen har fått mye pepper.

Ikke mobb blokkene våre!

Det er bra med diskusjon om byutvikling og arkitektur, men folk må få slippe å til stadighet lese at de bor i en skandaleblokk.

Leder · Publisert 12:47, 27 aug 2021

I mange saker som handler om fortetting langs bybanen har det kommet til dels kraftig skyts mot flere av blokkprosjektene som har reist seg i Bergen sør. Arktitekter og andre som mener å ha greie på det, har hamret løs på noen av de større utbyggingene. Stadig blir det trukket frem hvor gale det er. Et prosjekt har fått kallenavnet «Danskefergen», mens prosjektene på Skjold og Lagunetoppen også får jevnlig pepper i pressen.

Debatten om utforming av blokkprosjekter er i høyeste grad relevant, og viktig for at man skal kunne justere kursen og gjøre det bedre neste gang.

Men nå mener vi den stadig gjentatte og forutsigbare hamringen på disse prosjektene har gått for langt. Vi mener det er på tide å la de få være i fred! Blokkene er for lengst innflyttet og har blitt til nye nabolag. Folk som har valgt å bosette seg i disse blokkene har gjort det fordi de ønsker en sentral beliggenhet med mange tilbud i umiddelbar nærhet. Vi mener folk skal slippe å stadig måtte lese i avisen at de bor i et «skandaleprosjekt».

Vi tror nemlig ikke at det er slik det oppleves blant beboerne. Det er også langt mer med disse blokkene enn det som møter øyet når man ser fasaden fra veien. Kommer man på innsiden fortoner områdene seg ofte som triveligere, og vi tror så absolutt at det er fullt mulig å leve gode liv her, selv om byarkitekten mener noe annet.

Mye av kritikken mot blokkprosjektene har vært berettiget, men nå er dette vann som har rent i elven. Nå må vi gjøre det beste av situasjonen og skape gode bomiljøer i områdene rundt. Diskusjonene som nå pågår knyttet til Paradis hage-prosjektet er et godt eksempel på at man tar lærdom og justerer kursen, noe som forhåpentlig gir et litt bedre resultat.

Så avslutningsvis en oppfordring til alle forståsegpåere: Slutt å mobbe blokkene våre!

Mye av kritikken mot blokkprosjektene har vært berettiget, men nå er dette vann som har rent i elven. Nå må vi gjøre det beste av situasjonen og skape gode bomiljøer i områdene rundt.

Pasient ringte inn trusler mot legen, og så gikk det fra vondt til verre

Da trusselmeldingene tikket inn og politiet møtte opp på døren, eskalerte situasjonen. – Det hele endte opp med at kvinnen ble pågrepet der og da,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten