fanaposten.no

Hva raushet er

”Hva er raushet?” spurte de på Gnisten under årets ”Verdensdag for psykisk helse” på onsdag.

Leder · Publisert 10:55, 12 okt 2018

”Hva er raushet?” spurte de på Gnisten under årets ”Verdensdag for psykisk helse” på onsdag. Vi ble svar skyldig da vi fikk spørsmålet i fleisen, men her kommer noen forslag, litt forsinket.

Raushet er ikke kalkulert, det kommer naturlig. Raushet er å dele det man har. Raushet er å invitere inn selv om det er lite mat på kjøkkenet. Raushet er å rose. Raushet er å ikke dømme andre, men la de være den de er.

Raushet er å ta i litt ekstra med gode ingredienser som du vet andre liker. Raushet er å invitere selv når det ikke ”passer”. Raushet er å gi av sin egen tid, selv når dagene er travle.

Raushet er å si at ingen spørsmål er dumme eller ikke passer. Raushet er å ta seg tid til å lytte og være interessert i andre mennesker. Raushet er å gi omsorg. Raushet er å si at det alltid er plass til en til i vårt hjem.

Raushet er å by på seg selv for å løse opp stemningen. Raushet er å dele det siste du har. Raushet er det motsatte av det raushet ikke er. Raushet er å ikke tenke på hva du selv har igjen for det, men hva det betyr for andre. Raushet er å ikke irritere seg så mye, men la folk få ha sine uvaner og tenke at det er greit.

Raushet er å følge hjertet. Raushet er å se andre menneskers sorg, fortvilelse, håpløshet eller glede. Raushet er å strekke ut en hjelpende hånd. Raushet er å ta vare på, over lengre tid, ikke bare der og da. Raushet er å sette andres behov først.

Dette var bare noen forslag helt på tampen av en lang arbeidsdag. Kanskje har du flere og enda bedre forslag selv. Kanskje er det helt andre ting du forbinder med å være raus. Uansett kan vi være enige om at raushet er noe vi aldri kan få for mye av. Takk til de som har bidratt under Verdensdagen for psykisk helse med å sette fokus på temaet og tankeprosessene i gang.

Raushet er å dele det man har. Raushet er å invitere inn selv om det er lite mat på kjøkkenet. Raushet er å rose. Raushet er å ikke dømme andre, men la de være den de er.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten