fanaposten.no

Hold forbildene i Bergen

Leder · Publisert 06:49, 13 feb 2019

Sverre Lunde Pedersen er endelig verdensmester.
Alle hjerter gleder seg, til og med de som i alle år har
motarbeidet utviklingen på skøyteisen i Bergen.

Hver gang en av de tre storkanonene fra Fana IL leverer store prestasjoner, sørger olympiamester Håvard Holmefjord Lorentzen for å minne om følgende: Utøverne er blitt best i verden på grunn av skøytemiljøet på Slåtthaug, men på tross av skøytebanen.

Det som var topp moderne i 1991 er i dag i høyeste grad passé. Som Fanaposten har dokumentert flere ganger
denne sesongen, foregår det meste av trening og
konkurranse på banen i både sidevind og regn. Det er nok perfekte forhold til å skape geriljakrigere og tøffe typer, men gjerne ikke ideelle forhold å trene i.

Den totale mangelen på tak gjør det vanskelig for Bergen by å holde på heltene fra OL i Korea i 2018. Pedersen, Lorentzen og Sindre Henriksen er knapt i hjembyen i løpet av året.

– Dersom det var tak på Slåtthaug, kunne jeg droppet 80-100 reisedøgn, sa Lorentzen sist vi snakket med ham om temaet.

Å være i verdenstoppen i en idrett medfører alltid mange reisedøgn, men vi trenger ikke å påtvinge utøverne flere enn de uansett har. I disse dager har Sverre Lunde Pedersen uttalt seg i Aftenposten om at han kanskje må flytte til Stavanger for å fortsette satsingen.

Det ville være forferdelig trist. I de tre landslagsutøverne har skøytemiljøet og idrettsmiljøet i Bergen perfekte forbilder. En barnestjerne som ble best i verden, en som kom tilbake og dominerte sprint, på tross av en potensielt ødeleggende skade, og en som nådde verdenseliten, nesten uten noe gudegitt talent.

Alle unge idrettsutøvere kan kjenne seg igjen i minst en av dem. Legg til at alle tre er åpne, imøtekommende og hyggelige karer, så snakker vi om forbilder alle foreldre ønsker at ungene deres skal ha.

Slike bør vi gjøre alt vi kan for beholde i Bergen. I tillegg vil et tak over Slåtthaug, og sportssenteret Fana IL planlegger der, være en samlingsplass på tvers av idrettene. Et sted alle kan bli god og ha det godt sammen. Det vil også være perfekte forhold for skøyteis, året rundt, om det er det som kreves.

Spørsmålet er ikke om vi har råd til å lage sportssenteret, men om vi har råd til å la være.

Spørsmålet er ikke om vi har råd til å lage sportssenteret, men om vi har råd til å la være

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten