fanaposten.no

Turister med munnbind går i gatene på Magaluf denne uken.

Hjemmesommeren 2020

Leder · Publisert 14:34, 16 jul 2020

Denne uken åpnet myndighetene igjen for at nordmenn kan reise på tur til utlandet, og at utlendingene kan komme til oss, uten at vi må gå i karantene igjen. Landet vårt har vært til tider hermetisk stengt siden nedstengingen 12. mars.

Det er mange av oss som har lengtet etter å komme seg ut igjen. Om det er til hytten i Spania, for å reise på opplevelser i London, camping i Sverige eller for å bade i Middelhavet. Det er og mange næringsdrivende som har ivret for at norske myndigheter skal åpne opp grensene våre for å slippe turistene inn igjen og dermed redde økonomien til mange norske bedrifter.

Men må vi egentlig reise i år? Stian Bratland ved Bratland camping sier til Fanaposten at – Vi bør være forsiktige. Jeg håper at myndighetene har kontroll og vet hva de gjør.

Det gjør vi og

Reiselivsnæringen ligger med brukket rygg, arbeidsledigheten i bransjen er på skyhøye 12,2 prosent og bransjen er avhengig av å få utenlandske turister til landet og å få i gang konferansemarkedet. Men situasjonen med koronasmitten er på langt nær over.

LES OGSÅ: 75 prosent nedgang i sommertrafikken på Bergen lufthavn

Selv om vi i Norge i skrivende stund bare har hatt tre koronadødsfall til nå i juli og det bare ligger seks personer på sykehus i hele landet på grunn av det fryktede viruset, er ikke krisen over.

I Spania fikk nylig 160 000 mennesker beskjed om å holde seg hjemme i byen Lerida, utenfor Lisboa har 700 000 mennesker måttet være hjemme siden første juli og i Leicester har de begynt med lokale nedstenginger. Alle må bruke masker i England fra 24. juli. Fem millioner mennesker i Australia og 125 millioner mennesker i India må holde seg hjemme og i California stenger de ned igjen nå.

LES OGSÅ: Eduardo overtok Grimen Camping tre dager etter at Norge stengte

Samtidig har det aldri vært så mange nordmenn på tur i eget land som nå. Det er folk overalt på mange av de mest populære destinasjonene. I Lofoten blir det meldt om timesvis i fergekø.

Og selv om det frister med øl på en kul bar i Berlin eller drinker i Roma er ikke sommeren 2020 den rette tiden for å reise til utlandet.

Kan du holde deg hjemme bør du det. For din del, for vår del, for alles del.

LES OGSÅ: Skyss myker opp reglene: bedre plass og flere stopp

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Ingen åpning for bredden

Det blir ikke åpnet for breddeidrett for voksne fra 1. september.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten