fanaposten.no

Advokatene mener ekspropriering av parkeringsareal gjør drift av bilforretning umulig.

«Her var det flere som satt og stemte for noe de egentlig ikke var komfortable med»

Leder · Publisert 09:12, 16 nov 2021

Det er mange gode grunner til at elveparken ved Nesttunvelven kan bli et kjærkomment tilskudd på Nesttun. Stedet har mange parkeringsplasser, men relativt få steder der det er trivelig for mennesker å oppholde seg.

Likevel: Å ta areal som en bilforretning er avhengig av for å kunne drive, bør sitte langt inne. Når konsekvensene av å ekspropriere blir store, må man kunne forvente at kommunen gjør en nøye vurdering av alternative løsninger.

Torsdag kveld avviste Utvalg for miljø- og byutvikling Teigland og Møller Bils klage på ekspropriasjonsvedtaket som byrådet gjorde i vår. Vedtaket innebærer at deler av Møllers parkeringsplass blir tatt av det offentlige for å bli til et nytt parkområde på Nesttun.

Hva vi mener om selve ekspropriasjonssaken har kommet frem på lederplass her før, senest for bare to uker siden, og vi skal ikke gjenta alt sammen nå.

LES FORRIGE LEDER: Mot alle odds i Sædalen

Det vi nå reagerer på er den motviljen det er til å i det hele tatt å lytte til motparten og vise vilje til å ta imot ny informasjon. Nesttunvassdragets venners Terje Aarsand fikk laget et nytt forslag til elvepark-løsning, en løsning grunneieren stilte seg fullt og helt bak. Denne ville sikre at man fikk et uterom langs elven, at man hensyntok flomsikring og samtidig bevarte parkeringen som er avgjørende for Møllers videre liv på Nesttun.

Byrådet avviste å komme på befaring for å se forslaget, og har vist liten interesse for å gå inn i det. De står på sitt tidligere vedtak om at ekspropriasjon er eneste veien å gå.

Men håpet hadde vært at politikerne i Utvalg for miljø- og byutvikling hadde gitt det nye forslaget en sjanse til å bli vurdert, og at de i hvert fall sa seg villige til en befaring på tomten.

Men i stedet for å utsette saken for å sette seg inn i forslaget, valgte byrådspartiene å trumfe gjennom et vedtak. Høyre og FNB la frem forslaget om utsettelse, men fikk overraskende ikke flertallet med seg på dette.

At byrådspartiene selv åpenbart var usikre på hva de skulle stemme, sier egentlig det meste. Her var det flere som satt og stemte for noe de egentlig ikke var komfortable med.

Å ekspropriere grunn må sitte langt inne hos en kommune, og det skulle bare mangle at forslag til løsning som kommer på bordet før siste ord er sagt, blir tatt på alvor. Møller og Teigland har varslet erstatningskrav på 40-50 millioner kroner. For bilbutikken kan dette være spikeren i kisten for deres videre liv på Nesttun. Da har man fått noen kvadratmeter til parkområde. Men hva har det kostet i tap av arbeidsplasser, tap av næringsvirksomhet og ikke minst i kroner og øre?

Se, hun spiller håndball!

Andrea Solstad kaster ball igjen, men det er nok en stund til hun blir å se i eliteserien.

Tre partier ville droppe bomstasjon i Nordvik: Ble nedstemt

Partiene på høyresiden gikk inn for å skrote nye bomstasjoner i Nordvik og på Søfteland.

Søker givere og mottakere av julemat til jul

– Vi vet mange sliter i julehøytiden, og vil hjelpe så mange vi kan, sier Marie Therese Haukeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten