fanaposten.no

: Del av uteområde i det som kalles Kalgahaugen Park. "Bevaring av det eksisterende terrenget vil være en berikelse for uteoppholdsarealene og gi spennende variasjon" skriver arkitekten i rapporten "Kalgane - fra kjøpesenter til by i byen". Foto: Arkitektgruppen Cubus/ Hille Melbye arkitekter.

Håp om etterlengtet tilbud ved Lagunen

Leder · Publisert 18:54, 16 feb 2021

Fredag meldte vi at det er store planer for Kalganehaugen like ved Lagunen. Dette området har vært planlagt utbygget i mange år, og eiendommene på haugen er for lengst kjøpt opp av Lagunen Eiendom AS.

Det nye nå er at kommunen og Lagunen har startet opp en prosess for å endre de opprinnelige planene. Lagunen ønsker en høyere andel boliger i prosjektet. Samtidig er det tegnet inn et nytt «fellesbygg» i tilknytning til bybanestoppet. Her skriver plankonsulenten at det er tenkt et «bygg for utadrettet kulturtilbud».

På bakrommet foregår det diskusjoner om hvor mye Lagunen skal bidra med fasiliteter til fellesskapet for å få gjennomslag for andre deler av planen. Ingen av partene vil være konkrete, men i dagens avis oppfordrer kulturbyråd Katrine Nødtvedt til å gi innspill om hvilke kulturelle tilbud som fortjener plass her.

Fanaposten har her på lederplass tidligere utfordret Lagunen til å gi plass til et Fysak på akkurat denne tomten. Både Lagunen og kommunen erkjenner at Fana og Ytrebygda har stort behov for tilbud til ungdommen, og Lagunen merker selv dette på kroppen når ansamlinger av ungdom og kriminalitet øker ved senteret.

Byrådet har sagt at de vil ha Fysak ut i alle bydeler. I Fana og Ytrebygda har det vært foreslått flere plasser, som Aurdalslia og Petedalsmyra. Men det finnes ingen mer sentral beliggenhet i bydelen enn den aktuelle tomten ved Lagunen. Et tilbud om uorganisert aktivitet for barn og unge på selve indrefileten av tomter i Fana vil potensielt ha stor forebyggende effekt. Her vil man kunne få positive aktiviteter med voksen tilstedeværelse som et alternativ til å gå og drive rundt på MacDonalds eller kjøpesenteret. Tanken er utvilsomt forlokkende.

Men bydelen har også behov for andre fasiliteter, som en ny biblioteksfilial og svømmeanlegg. Byrådet har sagt at de vil sondere etter tomter for begge disse, og vi går ut fra at tomten ved Lagunen blir nøye vurdert i den sammenheng.

Uansett: Lagunen-utbyggingen tilfører rundt 300 nye boliger til en allerede kraftig fortettet bydel, og bidrar dermed til å øke den belastningen som bydelen vår ser konsekvensene av. Som en stor og viktig aktør, er det dermed å forvente at de kommer med avbøtende tiltak som et kulturbygg rettet mot barn og unge er. Vi håper og tror det blir en god og åpen debatt om hvordan dette stedet best mulig kan tilrettelegges til beste for de som bor i bydelen.

18 nye smittede fredag

Kommunen melder om 18 nye smittede siden i går.

- Sparkesykler er ok, så lenge de ikke er til hinder

Foreløpig er det langt mellom sparkesyklene mellom Nesttun og Lagunen. Folk vi snakker med hilser dem velkommen, så lenge de ikke er til hinder.

Kommunen visste ikke om Tiers satsing i Fana

Bymiljøetaten sier det skaper utfordringer at Tier etablerte seg i Fana uten at de fikk beskjed om det. - Vi har nok vært litt raske på avtrekkeren,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten