fanaposten.no

Her er kontrakten Ellinor og Rene signerte med Statens vegvesen i 2018. Nå har vegvesenet gått vekk fra denne kontrakten.

Gjelder ikke skriftlige avtaler for Statens vegvesen?

Det viktigste nå er at familien får hjelp til å håndtere en helt uakseptabel bompengeregning.

Leder · Publisert 15:19, 1 apr 2022

René Hauge og Ellinor Seim i Nordvik er nå i ferd med å bli de store taperne i bomkaoset i Nordvik. Paret bor i det aller siste huset før kommunegrensen mot Bjørnafjorden, og nå har Statens vegvesen satt opp en bomstasjon som langt på vei stenger dem ute fra kommunen sin. Som eneste hus i Nordvik må de nå passere bomstasjonen for å komme til alle gjøremål i Bergen kommune.

Med to jenter som har alle fritidsaktiviteter og praksisplass i Fana, jobb, butikk og venner på Fana-siden av fjellet, blir det mange daglige kjøreturer gjennom bomstasjonen. En bompassering vil koste dem rundt 43 kroner når nye E39 åpner i oktober i år. De har ikke så mange andre muligheter enn å bruke bil, og de har gjort et overslag som viser at bompasseringene vil koste dem rundt 5000 kroner i måneden.

Nordvik-familien havner i en særstilling fordi de bor i Bergen, men som eneste beboere blir de utestengt fra alle sine kommunale tilbud av bomstasjonen. De blir også effektivt avskåret fra bygden de hører til i. Fanaposten har funnet dokumentasjon på at dette ble problematisert allerede da planen for bomstasjonen ble laget i 2013. Den gang lå det imidlertid i kortene at Nordvik-beboerne skulle få bomfritak, etter vedtak i både Os og Bergen kommunestyrer. Også dette vedtak som Statens vegvesen har valgt å sette strek over.

Nå viser det seg at også en skrifltig avtale fra 2018 om etablering av en parkeringsplass for Hauge og Seim har blitt droppet av Statens vegvesen. Dette erkjenner vegvesenet, men svarer at de har tilbudt familien en erstatning for dette. Er ikke en avtale en avtale også for Statens vegvesen? Hvilke ringvirkningner har det når det offentlige kan gjøre som de vil overfor privatpersoner, også bryte inngåtte kontrakter?

Det viktigste nå er at familien får hjelp til å håndtere en helt uakseptabel bompengeregning. Om det så innebærer at bomstasjonen må flyttes til andre siden av kommunegrensen, så får det heller være. Statens vegvesen synes urokkelige og gjør tydeligvis som de vil. Her må politikerne rasle enda kraftigere med sablene enn det Roger Valhammer gjør i dagens avis.

– Eit langt liv med målstrev er over

Oddvar Skre vart fødd 11. mars 1939. Han sovna stille inn laurdag 2. juli, 83 år gamal. Med han har Fana mista ein av sine mest engasjerte personar...

Stenger Grimesvingene i fellesferien

Brattlandstunnelen skal bli høyere – for å unngå at kjøretøy treffer taket.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten