fanaposten.no

Gardering fra Arbeiderpartiet

Leder · Publisert 06:00, 8 jan 2019

Arbeiderpartiet har nettopp levert førsteutkastet sitt til valgprogram før høstens valg. Forrige valgs seierherrer har gått grundig til verks, og kommer med en lang liste med valgløfter for bydelene - også Fana og Ytrebygda.

Godsterminal i Hordnesskogen og godsterminal på Flesland er ikke lenger noe Arbeiderpartiet vil gå inn for. Derimot vil partiet gjøre Hordnesskogen til et LNF-område. Ved å gjøre Hordnesskogen til et LNF-område, vil det bli vernet og forbeholdt natur og rekreasjon.

For Fana og Ytrebygda for øvrig er det idretten som må sies å stikke av med de store valgløftene. Arbeiderpartiet vil bygge Slåtthaug skøytehall som byens nye storstue. Her har allerede Fana IL langt på vei planene og finansieringen klare, så her handler det om at Arbeiderpartiet får unna de formelle vedtak og tillatelser. En del rekkefølgekrav må oppfylles, og det koster penger.

I tillegg vil Arbeiderpartiet bidra til å realisere ny idrettshall for Bjarg IL og ny idrettshall for IL Gneist på Hjellestad. For IL Gneist sin del er det Trond Mohn som sitter klar med penger til bygging. Der henger det nå på avklaring med tomt, ifølge idrettsbyråd Roger Valhammer. Bjarg er også kommet langt i planlegging av en ny hall på Stavollen..

Videre ønsker Arbeiderpartiet å bygge ny idrettshall ved Rå skole og Storetveit skole. Dette er begge prosjekter som allerede er vedtatt. Under budsjettbehandlingen sist høst vedtok byrådet å forskyve byggingen av Søreide skole. Et av valgløftene for kommende valg er å fremskynde byggingen av skolen. Ap lover også å realisere ro- og padleanlegget ved Nordåsvannet med tilhørende tur- og sykkelvei rundt vannet. Roanlegget er også vedtatt, men det gjenstår finansiering og bygging av deler av prosjektet. Videre ønsker Arbeiderpartiet å flomsikre Nesttunvassdraget og ivareta det biologiske mangfoldet, samt bevare og utvikle Arboretet.

Ser vi på mange av valgløftene er dette kjente saker. Vern av Hordnesskogen har vært et folkekrav, så den saken bør flere partier ha på sitt program. Når det gjelder satsing på bygging av idrettsanlegg og skoler, er det også saker som bør gå lett hjem hos velgerne. Derfor er også dette gjennomgangstonen i de øvrige bydelene.

Valgløftene pleier ofte å være mange, og er det en ting vi med sikkerhet kan si på forhånd er at ikke alle valgløfter blir innfridd. Derfor har kanskje Arbeiderpartiet gardert seg når de denne gang kommer opp med en del saker som allerede er godt i prosess. Vi ser at de største pressgruppene blir hørt, kanskje med unntak av bompengemotstanderne. Men nye idrettshaller og vern av et populært friluftsområde - det lar seg høre.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten