fanaposten.no

Fy Fabian, så bra

Leder · Publisert 06:48, 25 jun 2019

I Fanaposten fredag kunne du lese om at kaptein Fabian Rimestad har skrevet ny kontrakt med Fana IL Fotball og blir på Nesttun i hvert fall ut denne sesongen. Den nye kontrakten varer ut neste sesong, men det betyr mindre i denne sammenhengen.

I utgangspunktet er det fullstendig skandaløst at spillere i lokale klubber i 3. divisjon må ha profesjonelle kontrakter, men det er nå en gang slik systemet er, og det er i denne verden Fana IL Fotball opererer.

Fabian Filip Rimestad er en 19-åring med stort potensial. Han har spilt for aldersbestemte landslag i mange år, kan benyttes på flere posisjoner på banen og har en fysikk de fleste – både yngre og eldre – kan misunne ham. I tillegg er han et lederemne og det er ingen tilfeldighet at tenåringen fikk kapteinsbindet før sesongstart.

Kort sagt er Fanas spiller nummer 2 et emne av den typen trenere elsker å ha på laget sitt. Klubber i høyere divisjoner ligger langflate etter ham. Likevel velger han altså å bli i Fana, i hvert fall for denne gangen.

Spilleren understreker overfor Fanaposten at han har store ambisjoner som fotballspiller, men heldigvis er han utstyrt med et smart hode og en god dose tålmodighet. Unge Rimestad vet at han neppe blir en bedre fotballspiller av å sitte på benken på Ågotnes, Fosshaugane eller Brann Stadion. Det er en imponerende modenhet.

Onsdag var det full rulle med 3. runde i den norske cupen. Flere av lagene hadde et flertall av utenlandske spillere på banen. Veien opp for landets rimestader er unødig lang. I disse dager arrangerer Afrika, Nord-Amerika og Sør-Amerika sine kontinentale mesterskap. For få år siden var disse landslagene fulle av spillere fra norsk liga, men i årets mesterskap er det ingen fra norsk eliteserie med. Likevel er de norske lagene stadig fylt opp av spillere fra disse nasjonene.

Det forteller om hvilken lav hylle vi henter importene våre på.

Når Fabian Rimestad en dag forlater Nesttun, håper vi det blir for å gå rett inn på laget i en større klubb i en høyere divisjon. I mellomtiden skal vi nyte ham der han er.

Eiking trolig klar for VM

– Det er en knallhard løype i år, derfor har jeg ekstra lyst til å gjøre det bra i år.

Slukket kjøkkenbrann i Rådal

Nødetater rykket ut til brann på et kjøkken.

Bil mistet tilhenger i Grimesvingene

Det ble kø da bilen mistet tilhengeren sin på Hardangervegen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten