fanaposten.no

Statsminister Erna Solberg på pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Annika Byrde/NTB scanpix

Ferie foran hverdag

Regjeringen bommet i prioriteringene.

Leder · Publisert 14:00, 16 aug 2020

Mens kultur- og idrettsutøvere sto klare, verkende etter å komme i gang med det de elsker aller mest, prioriterte regjeringen å åpne grensene og dele Europa inn i grønne og røde soner.

Det har, med fasit i hånd, vist seg å være et selvmål.

Andre land vi liker å sammenligne oss med har hatt idrettsarrangementer på breddenivå siden starten av juni. I Bergen sør sitter håndball- og fotballspillere på så høyt nivå at de må trene hver dag fremdeles å venter på klarsignal til å trene som de pleier.

Norges Fotballforbund har ikke truffet med strategien sin i denne saken. De fikk raskt toppfotballen i gang, på både herre- og damesiden. Det var både viktig og riktig, men da brukte de som argument at bredden skulle komme like etter, omtrent som vognene bak lokomotivet.

Det har ikke skjedd, ikke i nærheten.

De andre delene av norsk idrett, som også stilte seg lojalt bak fotballforbundets arbeid, ble stående igjen på perrongen, sammen med Gneist, Fana, Bjarg, Smørås og de andre fotballklubbene. Det er synd, for det frafallet vi nå ser i idretten, det skal det godt gjøres å hente inn igjen.

Individuelle idretter har, forståelig nok, klart seg noe bedre, i hvert fall hvis vi ser bort fra kampsport. Selv om massemønstringer, for eksempel på friidrettsbanen, ikke har vært mulig, har konkurranser vært avholdt, slik at krav har vært mulig å klare, selv om publikum ikke har vært velkomne.

I dagens avis sier sportslig leder i Gneist Håndball, Anders Landmark Grahl-Madsen, at det har vært helt riktig å prioritere de yngste. Ingen dør av å vente litt med å spille håndball på breddenivå.

Samtidig er basketklubben, håndballaget, karateklubben eller taekwondoklubben en viktig del av folks hverdag. Den gir både overskudd, gnist og engasjement. Det er noe å glede seg til hver dag.

I starten av koronakrisen var alle på lag og alle sluttet lojalt opp om regjeringens valg. Men at de prioriterte åpne grenser og to ferieuker fremfor 50 uker med best mulig hverdag, var skivebom.

Norges Fotballforbund har ikke truffet med strategien

Regjeringen letter på korona-tiltakene

Ny fase i regjeringens koronastrategi – letter på noen av de nasjonale koronatiltakene

Busstreiken: Gjennopptar meklingen

Riksmekleren har innkalt partene i konflikten til et møte onsdag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten