fanaposten.no

Lokalavisen spiller en viktig rolle i dagens usikre hverdag. Vi jobber hardt for å få ut nyheter, både på papir og digitalt. I den nærmeste tiden vil våre tirsdagsutgaver komme kun som e-avis på grunn av den økonomiske situasjonen.

Fanaposten kutter papir som følge av korona-krisen: Gir ut tirsdagsavisen digitalt

LEDER: Det blir i en periode fremover bare en utgave på papir per uke. Vi håper på forståelse for dette, og håper alle våre lesere får glede av den digitale tirsdagsutgaven.

Leder · Publisert 18:50, 19 mar 2020

Det er krevende tider for mange, også for oss som jobber med å lage avis. I likhet med så mange andre sitter vi stort sett på hjemmekontor, vi følger helserådene og unngår kontakt så mye som mulig. Noen av oss balanserer det å intervjue og skrive saker med barn, familie og hjemmeskole.

I denne merkelige hverdagen er det ikke tvil om at behovet for lokaljournalistikk er større enn noensinne. Korona-pandemien treffer absolutt alle, enten vi blir smittet eller ei. Samfunnet snus nærmest på hodet, det er unntakstilstand og konsekvensene av de massive tiltakene griper om seg og er uoversiktlige.

I en kaotisk tid skal vi prøve å sortere og få frem i lyset noen av de lokale virkningene av koronakrisen, samtidig som vi skal skildre de viktigste nyhetene og gi viktig informasjon. Vi klarer ikke å få med oss alt, men vi klarer en del. Vi ønsker å takke alle de som deler historier med oss, som tipser om nyheter vi bør dekke, og som på den måten gjør jobben vår lettere!

Det er på nettutgaven de fleste lesere nå får med seg nyheter om korona. Med et løpende nyhetsbilde som skifter fra dag til dag er det en utfordring å gi ut en oppdatert papiravis. Vi tar derfor forbehold om at sakene du leser i denne avisen ikke er aller siste nytt. Ting kan ha endret seg etter at vi gikk i trykken i går, og vi har i sakene våre forsøkt best mulig å ta forbehold om at situasjonen endrer seg raskt.

Så må vi si noe om plussing av saker. Vi vet at enkelte irriterer seg over at aviser velger å ta betalt for korona-stoff, og at mediene bør åpne opp og gi bort stoffet gratis som en del av den nasjonale dugnaden.

Mediebransjen er, i likhet med alle andre bransjer, avhengige av inntekter, også i korona-tider. Det er helt avgjørende at vi fortsatt har inntekter av jobben vi gjør, det handler kort og godt om at man fortsatt skal ha en levedyktig mediebransje når alt dette er over. Mange av våre lokale annonsører har vært nødt til å stenge eller trappe ned sine virksomheter i denne tiden, og det betyr at de heller ikke annonserer i Fanaposten. Dermed forsvinner en viktig del av inntektsgrunnlaget vårt. Samtidig er vi vårt samfunnsansvar svært bevisst, og det er nå slik at en større andel av sakene enn normalt legges ut åpent. Dette er saker vi mener inneholder viktig informasjon som alle bør få med seg, for eksempel om tiltak for å forebygge smitte, eller offentlig informasjon som det er viktig at folk leser.

Så tankegangen er kort og godt: Inneholder saken informasjon som er viktig for liv og helse, så er den åpen. Inneholder den interessant lokalstoff som det ikke strengt tatt er nødvendig at folk får med seg, så har den et pluss-tegn.

På grunn av den vanskelige økonomiske situasjonen, og et stort bortfall av annonseinntekter, ser Fanaposten seg nødt til å kutte én papirutave i uken i den nærmeste tiden. Dette betyr at avisen som kommer på tirsdag, kun blir tilgjengelig som e-avis i Fanaposten-appen. E-avisen er inkludert i alle abonnement. Men det blir papirutgave som vanlig på fredager. Vi håper på forståelse for dette, og håper alle våre lesere får glede av den digitale tirsdagsutgaven.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Fikk 30 timer samfunnstraff for dagpengesvindel

Oppunder tusen arbeidstimer ble ikke ført på meldekortet, og fanamannen fikk utbetalt nesten 148 tusen kroner for mye i dagpenger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten