fanaposten.no

Strømprisene preget nyhetsåret 2023. Det gjorde også krigen i Ukraina dagligvareprisene og renteøkninger.

Et vanskelig år

Leder · Publisert 10:00, 1 jan 2023

Å oppsummere et år er aldri lett. Noe har vært bra, noe har vært mindre bra og noe har vært direkte forferdelig.

Men når vi i fremtiden skal se i bakspeilet og huske tilbake på 2022, kommer nok de negative sidene til å veie tyngre enn de positive for de aller fleste.

2022 brakte med seg krig i Europa, reallønnsnedgang for nesten hele nasjonen, politisk krise i Bergen og en mildt sagt ustabil situasjon nasjonalt og internasjonalt.

Krig og elendighet bringer samtidig ut noe av det beste i mennesker. Vi har samlet inn klær, penger og utstyr til den ukrainske sivilbefolkningen. Flere har hatt flyktninger boende hjemme hos seg. Idrettslag, korps og andre har stilt opp og gitt dem et sted å være og noe å gjøre på. Deres lidelse er også vår sak.

Se også: 2023 var bragdenes og gledestårenes år!

Det virker lenge siden nå, men vi gikk inn i året med strenge koronarestriksjoner, på grunn av den fryktede omikronvarianten av covid-viruset. Pandemien er fremdeles her, helsevesenet slåss hver eneste dag mot både den og en varslet kraftig økning av andre infeksjonssykdommer.

I Bergen sør har en rekke markante personer gått ut av tiden. Egil Borge, Oddvar Skre, Cato Norbeck, Gisela Blum-Feldhusen, Magne Raadal og Gunnar Dyngeland er bare et lite knippe av de mange fremtredende Fana-folkene som forlot oss i år. I Fanaposten er det fremdeles vondt å tenke på at vår gode kollega Trygve Hellestræ aldri vil komme på jobb igjen.

2022 har vært vanskelig for mange av oss, men det har ikke vært helt svart heller. Etter to år med tøffe tider melder idrettslag og andre frivillige organisasjoner om oppgang i medlemstall og fremmøte.

Dette var året der vi begynte å gå på konserter igjen. Det var året der to fanabuer vant kongepokaler i sine idretter. Sverre Lunde Pedersen tok OL-gull, ni måneder etter at han krasjet i en steinrøys og kanskje aldri kunne trene igjen. For ikke å snakke om at det var året der infrastrukturen i Bergen sør ble endret for alltid gjennom ny motorvei til Os.

Fanaposten vil takke for følget i 2022. Vi ser frem til å levere dere den beste lokalavisen vi kan i det nye året.

Krig og elendighet bringer ut noe av det beste i mennesker

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten