fanaposten.no

En vital 100-åring

Leder · Publisert 07:02, 3 mar 2020

I dag fyller Fana Idrettslag 100 år. Det er en solid alder, nær sagt uansett sammenheng, men Fana IL er mer aktuell i dag enn noen gang tidligere.

Som Norges største ordinære idrettslag engasjerer de flere mennesker enn de har gjort på noe tidspunkt i sitt lange liv. De vel 6000 medlemmene er Fana Idrettslags sjel, kraft og ressurs.

Det startet med fotball og friidrett. Fotballgruppen ble raskt nedlagt, da de manglet både bane og baller (!), og det Fana IL vi ser i dag ligner antakelig ikke så mye på det idrettslaget som holdt til langt ute på landet for 100 år siden.

Gjennom helgen som var sto Fana ILs utøvere for oppsiktsvekkende resultater i fire ulike grener. Elitelaget i håndball reddet plassen i eliteserien, Sverre Lunde Pedersen tok VM-sølv på skøyter, Mariell Gaassand Straume vant verdenscupstevne i kickboksing og Pål Haugen Lillefosse hoppet 5,70 meter i stav. Ikke verst for en hundreåring.

Det er toppidretten som skaper oppmerksomhet, interesse, overskrifter, forbilder og engasjement. Men det er idretten i hverdagen som er viktig. Gevinsten Fanas og Ytrebygdas fantastiske idrettslag skaper gjennom å legge til rette for aktivitet, kan ikke måles i samfunnsgevinst.

I samarbeid med Fana Idrettslag børster Fanaposten i dag støvet av Fanavarden, Fana ILs gamle medlemsblad. Der har vi presentert litt om hva Fana er nå og hvordan de ser for seg fremtiden.

Gjennom det arbeidet klubben har lagt ned i sine første 100 år har de skapt mange stolte øyeblikk for både sine medlemmer, andre fanabuer, bergensere og – til og med – nordmenn for øvrig.

Kongepokaler, EM-, VM- og til og med OL-medaljer har nå sitt naturlige tilholdssted i Fana. Dét er det ikke mange som ville ha trodd for 100 år siden.

Tenk litt på det når hele bygden feirer idrettslaget i dag. De første 100 årene inneholder mye å være stolt av. Vi kan bare forestille oss hvordan de neste 100 vil bli.

Gratulerer med dagen!

Kongepokaler, EM-, VM- og til og med OL-medaljer har nå sitt naturlige tilholdssted i Fana

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten