fanaposten.no

En åpning det er verdt å feire

Onsdag er dagen endelig kommet.

Leder · Publisert 14:32, 13 nov 2018

Onsdag er dagen endelig kommet. 18 måneder med byggeaktivitet markeres med storstilt åpning av Lagunens første byggetrinn. En drøss med butikker og spisesteder, og 50.000 kvadratmeter med ny byggemasse, fordelt på områder som handel, servering, fellesarealer, uteområder og parkering, skal endelig åpnes for allmuen.

Åpningen vil ta senteret mot nye høyder, og det beregnes å nå en omsetning på 4 milliarder i 2020, noe som vil gjøre Lagunen til størst i landet på omsetning.

Det er mye man kan mene om en så voldsom økning av handelsarealer i bydelen. Er det noe å feire? Er det behov for det? Har vi ikke det butikktilbudet vi trenger? Og hva skal skje med Bergen sentrum når tilbudet øker så kraftig her i bydelen vår?

Dette er debatter man gjerne må ta, men i denne stund synes vi det er grunn til å feire nye Lagunen. Visst kan man mene mangt om svære fasader, om handelskarusell og sentrumsdød, men det er vanskelig å være uenig i at det byggetrinnet som nå gjøres ferdig vil gjøre Lagunen til et mye triveligere sted. Det vil bli et nytt og naturlig sentrumsområde for bydelen.

Det handler om at man har klart å oppnå det bystyret ønsket da de vedtok reguleringsplanen i 2015, nemlig å knytte kollektivknutepunktet sammen med handelsområdet ved hjelp av byrom. Lagunen har gått i en bymessig retning, som Knut Eliassen gjentatte ganger har snakket om. Det blir flott utsmykket og menneskevennlig. Det vil gi en helt annen opplevelse å gå av bybanen og tre inn i den nye gågaten enn å kjøre inn i den tidligere trafikkmaskinen Lagunen har vært.

Nå vil ikke denne åpningen legge et helt plaster på det trafikksåret Lagunen har utviklet seg til i årenes løp. Det blir det eventuell fremtidig utvikling av Laguneparken som må gjøre, men det er uansett et solid steg i riktig retning.

Lagunen vil gå fra å være et rent shoppingsenter til å bli et sted det kan friste å legge turen på kveldstid, møte venner, gå ut og spise og gå på kino (fra og med 2019 vel å merke). Vi tror mange går rundt og gleder seg til åpningen. Det gjør ihvertfall vi, vel vitende om at det skal bli enda mye bedre i 2019 når alt er ferdig.

Lagunen vil gå fra å være et rent shoppingsenter til å bli et sted det frist

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten