fanaposten.no

Enrique Crespo Søvik med gjennombruddspasning.

Det viktigste av alt uviktig

Leder · Publisert 11:12, 26 apr 2020

Koronakrisen har lært oss mye om oss selv. I pandemiens spede begynnelse virket mediedekningen i overkant skremmende. Vi ble minnet om både sars og mers, om fugleinfluensa og svineinfluensa. Ingen av oss trodde vel da på folketomme kjøpesentra, stengte barnehager eller massepermitteringer i alle slags bransjer.

I over en måned har landet vårt gått på sparebluss, og det vil gå måneder før alt er tilbake til normalen, om enn ikke den samme normalen vi en gang hadde. Kanskje noen av endringene til og med er til det bedre. Hvis vi kan begrense unødvendig reising, for eksempel, innen- og utenfor riksgrensene, gjør det sikkert ikke så mye.

Det vi også har lært, er hvor viktig tilsynelatende helt unødvendige ting faktisk er. Ta fritidsaktiviteter som et åpenbart eksempel. Musikkorps som ikke kan møtes for å spille sammen, er ikke lenger et korps, men en mengde mer eller mindre vellykkede solister.

For hundretusener av nordmenn er det nettopp på kultur- eller idrettsarenaen de har sitt nettverk. Mange går på jobb hver dag i jobber de slett ikke liker spesielt godt, men tanken på noe de gleder seg til er det eneste som holder dem flytende. Det kan handle om et band, et korps, en teatergruppe eller et idrettslag.

For noen av oss er det til og med et idrettslag i et helt annet land som gir oss den lille gnisten til å stå opp om morgenen, tanken på at til helgen skal Liverpool, Barcelona, Bayern München, Celtic eller Ajax spille kamp. Som paven en gang sa; av alle uviktige ting er fotball den aller viktigste. Koronakrisen har lært oss den forskjellen.

Nå spiller ingen kamp, men Bjarg er i hvert fall begynt å trene igjen. Barnehagene åpnet mandag som var og skolene skal åpne om noen dager. På Lagunen er flere og flere butikker åpne. Blir det slik det var? Kommer vi til å klemme venner og kjente igjen ved tilfeldige møter på et fortau? Bare tiden vil vise.

Når vi ser tilbake på 2020 kan dette være det vi husker aller best. Det var året da vi lærte veldig mye om oss selv og hva som betyr noe for oss. Du vet ikke hva du har, før du ikke har det lenger.

Partilagene med felles opprop om penger til ungdomstilbud

Lokallagene til fem politiske partier har forfattet et felles brev til byrådslederen og ordføreren etter fredagens oppslag i Fanaposten

Solveig arrangerer, organiserer og kaster lengst

Noen måneder på etterskudd kunne endelig Solveig Fredriksen gå i ringen og kaste diskos med tellende resultat.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten