fanaposten.no

Det store samfunnsansvaret

Leder · Publisert 12:00, 15 sep 2022

Kalandseid IL åpnet i helgen sitt nye klubbhus, med den første av det de håper skal være mange konserter og andre kulturelle sammenkomster i idrettslagets lokaler.

Etter mange år med mer eller mindre kummerlige forhold, både for klubbens frivillige og ansatte, begynner nå en ny tidsregning for klubben.

Lørdagens ilddåp med Springsteen-tribute-konsert var i hvert fall en innertier. Lokalet leverte til beste karakter, og vel så det.

Kalandseid IL produserer ikke topputøvere på løpende bånd eller sender medlemmer til internasjonale mesterskap uke ut og uke inn. De jobber mer i det stille.

Likevel er det på sin plass å hylle det daglig leder Erik Tonheim, klubbkoordinator Eline Marie Soltvedt og klubbens valgte styre, med styreleder Roy Egil Eknes i spissen har fått til.

I et område med stor tilflytning og pågående befolkningseksplosjon har klubben gått foran for å gjøre Kaland til et kjekt sted å være. Satsingen på folkehelse, gjennom turløyper, vannsportsaktiviteter, frisbeegolf, stolpejakt, eldretrim og altfor mange aktiviteter til å nevne her, viser at klubben tar sin rolle i nærmiljøet på alvor.

For bergensere flest er Kaland et sted man kjører forbi på veien til Os. Det slutter det snart å være. For dem som bor der er det imidlertid grunn til å tro at litt mindre trafikk på gamleveien kan gi området enda et løft.

Kalandseid IL har store naboer på alle kanter, men i skyggen av klubbene man oftere ser i overskriftene, har de bygget sin egen identitet og tatt sin rettmessige plass i sitt nærmiljø. Langt mer meritterte klubber kan med fordel legge sin neste studietur til Kaland.

Vi er sikker på at Erik Tonheim fikser kaffe på det nye industrikjøkkenet sitt.

Klubben har gått foran for å gjøre Kaland til et kjekt sted å være

Her er Sy-Mortens Petter Smart-løsning

Han er kjent som deltaker i Symesterskapet på NRK og jobber til daglig som reklamefotograf. Nå kan Morten Wanvik også legge til oppfinner på CV-en.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten