fanaposten.no

Endre Tvinnereim tiltrer som ny skolebyråd i Bergen. Her med kulturbyråd Katrine Nøtvedt (MDG) Foto: Andrew Buller, Bergen kommune

Det beste valget til ny skolebyråd sitter i Sædalen, ikke på rådhuset

Leder · Publisert 13:11, 6 feb 2020

Endre Tvinnereim er utnevnt til ny byråd for skole, barnehage og idrett. Han er kanskje en flink fyr. Men kandidaten som burde fått jobben sitter i Sædalen og jobber med anleggsutvikling.

Om Pål Hafstad Thorsen hadde svart ja på et spørsmål om comeback som byråd vet vi ikke. Trolig er svaret nei. Om han overhodet befant seg på kandidatlisten til Roger Valhammer vet vi heller ikke. Vi benytter oss av muligheten til å spekulere vilt, og mener at det hadde vært til byens beste om Valhammer lå langflat etter mannen som var hans forgjenger som skolebyråd.

Er det så viktig hvilken person som sitter med nøkkelen til byrådskontoret? Ja, kompetansen og de personlige egenskapene til den som blir valgt til skolebyråd er veldig viktig.

Her trengs det tett dialog med idretten. En dyp forståelse for deres behov. Evne til å finne løsninger på den evige gordiske knuten som skolestruktur er, og ikke minst arbeid med innhold i skole, barnehage og SFO. Pål Hafstad Thorsen har dokumenterte resultater på disse feltene. Jobben som daglig leder i Sædalen IL har garantert gitt ham enda større forståelse av idrettens betydning og behov. Det er i politikkens natur at man skal kunne lede uten å besitte fagkompetanse. Men akkurat i denne jobben er det en stor fordel å kjennskap til feltene.

Alle som i dag går på Zinken Hopp skole eller bruker idrettshallen kan takke Pål Hafstad Thorsen for at han skar igjennom og fikk byggene med i skolebruksplanen i 2016. Da nærmiljøet etterlyste en større hall på Råstølen var han lydhør, og med godt samarbeid fikk man det til.

Han tråkket også feil, som da han argumenterte for å rive Tveiterås skole. Thorsen holdt på sitt standpunkt lenge, men til slutt bøyde han av og gikk inn for nybygg på Tveiterås-tomten. Det kan ha kostet ham politisk godvilje i egen krets at han til slutt gikk med på løsningen som opposisjonen og foreldrene hadde kjempet for,
og som var vesentlig dyrere.

Men det sier mye om mannen Pål Hafstad Thorsen at han innrømmet feil og snudde. Bergen fortjener den beste skolebyråden de kan få. Og vi har ingenting utestående med Endre Tvinnereim, som nevnt kan han være en flink fyr. Men den beste skolebyråden sitter etter vår mening altså i Sædalen.

Endre Tvinnereim er kanskje en flink fyr. Men den beste skolebyråden sitter i Sædalen.

Smitte på Stend videregående

En klasse på 12 elever er satt i karantene.

12 smittede siden i går: - Nå må vi stå løpet ut

Den lovende trenden med lavere smittetall fortsetter.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten