fanaposten.no

En nabo har skrevet noen ord. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Den vondeste beskjeden

Leder · Publisert 09:00, 7 jan 2020

Tre mennesker er døde som følge av en husbrann på Sandsli lørdag morgen. Den grusomme virkeligheten er bare så vidt begynt å gå opp for oss alle.

Vi bor i en ganske stor by, etter norsk målestokk. Byen er stor nok til at vi ikke nødvendigvis ser hverandre for bare folk. Men når slike ting inntreffer, ser vi det beste samfunnet har å by på. Ved branntomten i Skranevegen har naboer, lagkamerater og andre mer eller mindre tilfeldig forbipasserende lagt igjen hilsener og gaver. Vi tenker på de tre, en ni år gammel jente, hennes 14 år gamle søster og 41 år gamle mor, som ikke lenger er blant oss.

Sårene etter det som skjedde lørdag vil aldri gro helt. Der har vi som samfunn et stort ansvar. Da tenker vi ikke på offentlige hjelpeordninger, som lørdag begynte å jobbe profesjonelt med dette. En familie står hardt rammet, og det er da det aller beste i oss skal vise seg; medmenneskeligheten.

Nyhetsbildet i julen og romjulen handlet mye om å se hverandre, om å tilby hjelp til dem vi ikke kan se har det vondt. 20-årsmarkeringen av Sleipner-ulykken og dødsfallet til Ari Behn preget nyhetene, og vi ble minnet om at også de som overlever kan slite i lang tid etter en ulykke eller en menneskelig tragedie.

La dette være en oppvekker for oss alle. Spør naboen din hvordan han eller hun har det. Se hverandre. Det kan være en traumatisk opplevelse som sitter i lenge, selv om du ikke er direkte rammet.

Skolene har et eget opplegg for å snakke om vanskelige ting med elevene. Mange barn er rammet av denne tragedien, direkte eller indirekte. Snakk med dem. La dem lufte ut med egne ord.

Som samfunn har vi alle mistet tre av våre. Det er vondt og en påminnelse om at vi må bli enda bedre til å ta vare på hverandre.

Kraftig vind i vente på torsdag

- Det er all grunn til å sikre løse gjenstander, råder politiet.

Ti nye smittede i Bergen, og pandemien er trolig økende nasjonalt

R-tallet viser at epidemien nasjonalt sannsynligvis er økende, melder FHI.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten