fanaposten.no

Byråd Bakke på befaring på Skjold i sommer.

Leder: Byråden gir kritikerne på Skjold vann på møllen

Leder · Publisert 20:22, 12 mai 2021

I fredagens avis kom det frem at Bonava likevel får godkjenning for å bygge boligblokk like ved Sætervegen. Måten det skjedde på har fått naboer til å reagere.

I fjor sa fagetaten nei til rammetillatelse til blokken, og byrådet sa seg da enig i denne avgjørelsen. Etter dette avslaget besluttet Bonava å skrinlegge prosjektet. Interessenter ble varslet av utbyggeren om at prosjektet ikke ble noe av, og den samme meldingen ble gitt til nærmiljøet.

Likevel har det blitt jobbet videre med nye tegninger av blokken, og etter å ha holdt møter med utbygger og arkitekten, kom byråd Thor Haakon Bakke med en helomvending. 23. april vedtok han å si ja til blokken, til tross for at fagetaten fortsatt var negative. Avgjørelsen ble tatt av byråden som en fullmaktssak, uten å sende saken videre til Utvalg for miljø og byutvikling.

Denne typer avgjørelser faller i dårlig jord på Skjold. Folk er fortvilte over at området forandres uten at man føler at noen holder kontroll med det som skjer. Kommunens planetat har til og med gitt det et navn: Frimerkeplaner. Små blokkbebyggelser som spretter opp der det før stod eneboliger, kjennetegnet av høy tomteutnyttelse, små leiligheter og høye priser for å finansiere dyre eiendomskjøp.

Dette er ingen oppskrift på gode bomiljøer, og på denne bakgrunn ba plan- og bygningsetaten om en byggestopp i påvente av en helhetlig kartlegging av Skjold. Et forslag om midlertidig bygge- og deleforbud ble i fjor lagt frem for byråd Bakke. Dette forslaget fikk tommel ned, også den avgjørelsen ble tatt uten å involvere byrådet eller utvalget.

Bakke sa seg likevel enig i arguemtasjon fra fagetaten. Han varslet at «han satt med fingeren på den røde knappen» og var klar til å stoppe utbyggingen av Skjold når som helst. Det ble satt i gang arbeid med en ny stedsanalyse for Skjold. Ett av spørsmålene som skal besvares er hvor mye fortetting stedet egentlig tåler.

Denne analysen er stadig under arbeid og skal etter planen legges frem senere i år.

Opp mot dette bakteppet er det uforståelig at byråden har det da så travelt med å få igjennom byggesaker at han ikke tar seg tid til å sende dem til politisk behandling.

Med et slikt sololøp reiser han bare masse spørsmål fra lokalbefolkningen i området, som allerede har denne type prosjekter oppi halsen. Det er det siste både han og beboerne på Skjold trenger.

 

Endringslogg: Følgende setning er endret: "Den avgjørelsen ble tatt uten å involvere resten av byrådet eller sende saken over til behandling i Utvalg for miljø og byutvikling, slik vanlig er". Klagesaker kan avgjøres på ulike nivå, og det blir ikke riktig å si at det vanlige er å sende saken til utvalget.

Slik har Bjarg fått det til å koke på Stavollen: - Hentet inspirasjon fra engelsk klubb

Når Bjargs A-lag spiller hjemmekamp, koker det, både på tribunen og på banen. Det er resultatet av et langvarig arbeid.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten