fanaposten.no

Boligene kommer på arealet bak fotballbanen på Petedalsmyra.

Bør folk akseptere boliger for rusmisbrukere i nabolaget?

Leder · Publisert 09:18, 13 nov 2019

Byens politikere har vedtatt å spre den kommunale boligmassen. Dette er boliger som kommunen kan tilby økonomisk vanskeligstilte, rusmisbrukere og andre som ikke har mulighet til å leie eller eie egen bolig. Tidligere har de fleste kommunale boligene vært lokalisert i Arna, Årstad, Bergenhus og Laksevåg bydeler. Byrådets holdning er at ulike typer mennesker skal kunne bo side om side i alle deler av byen.

Fanaposten har de siste ukene skrevet om kommunens planer om å bygge boliger for rusmisbrukere i Steinsvikkroken og ved Petedalsmyra. Dette er to tomter som ligger et steinkast fra hverandre, knapt ti minutters spasertur. Beboerne som blir naboer til disse kommunale boligene er alt annet enn fornøyd med planene. I fredagens avis sa Vegard Guttormsen, som er en av de mange som er i ferd med å flytte inn i de nye boligblokkene i Sandsliåsen, at han trolig ikke ville kjøpt leiligheten om han hadde vært klar over kommunens planer for nabotomten. Guttormsen har tidligere jobbet med booppfølging av rusavhengige i Nav, og har førstehånds kunnskap om utfordringene som følger med. De aktuelle boligene skal også være bemannet for å gi beboerne den hjelpen de behøver i hverdagen.

Byråd for arbeid, sosial og bolig, Lubna Jaffery, sa før helgen til Fanaposten at boligene i seg selv ikke er noe problem. «Problemet oppstår når alle samles i ett og samme område.» Vi er jo litt usikre på om den nye byråden har sjekket avstanden mellom Steinsvikkroken og Petedalsmyra. I tillegg er det allerede etablert boliger i Saksarlia og på Grunnane, som heller ikke er veldig langt unna de nye planlagte boligene.

Ut fra vår lokalkunnskap minner disse plasseringene om en opphopning på ett sted, og da er byrådet i ferd med å gjøre en feil, om vi skal følge Jaffereys egne argumenter. I tillegg er plasseringene heller ikke ideelle. På Petedalsmyra vil den planlagte boligen komme tett inntil Petedalsmyra fotballbane. I Steinsvikkroken er en stor barnehage en av de nærmeste naboene.

Lubna Jaffery sier at «nabolag må akseptere at rusavhengige blir bosatt i deres nærmiljø». Vi synes ikke folk stilltiende skal akseptere noe de er uenige i. Et klassisk motargument er at «disse menneskene også må ha et sted å bo». Det er nok alle enige i, men er det fornuftig å plassere disse boligene så tett på hverandre, og så nært etablerte boområder?

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Sperrer vannet til deler av Nattlandslia

Planlagt arbeid på ledningsnettet gjør at kommunen stenger vannet til deler av Nattlandslia onsdag morgen.

Storkontroll: sjekket over 40 utesteder

Utestedene i Bergen får skryt av skjenkekontoret etter storkontrollen. Likevel er kommunen kritisk til dårlig køkultur blant enkelte gjester.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten