fanaposten.no

Blokker eller ikke blokker

Leder · Publisert 07:00, 4 jan 2019

Planlegging av et nytt blokk-område sentralt på Paradis har stoppet opp fordi kommunens fagetat ikke lenger vet hvilken politikk som skal gjelde for dette området.

Saken kan virke litt komplisert, men i bunn og grunn dreier det seg om hvorvidt det skal bli blokker eller ikke i villaområdet rett ved bybanestoppet på Paradis, fra Sandbrekkevegen og inn mot Tunvegen. Området utgjør en del av sentrum av Paradis og er veldig viktig for stedets identitet. I området ligger også en av de flotteste, bevaringsverdige villaene på Paradis. Hva som skal skje her er noe vi vil tro mange er opptatt av.

I 2014 ble det vedtatt ny områdeplan som sa at området skulle bygges ut med blokker, samtidig som den nevnte villaen ble klassifisert som bevaringsverdig. Planene til utbygger Sandbrekkevegen Eiendom AS er i tråd med dette. Likevel ble planarbeidet stoppet av plan og bygningsetaten. De anser de nye politiske signalene som uklare, og viser til en ny byrådssak og såkalte «kvalitetskrav» i KPA 2018. Vedtaket de sikter til ble fattet av byrådet 25. oktober 2018. Litt morsomt er det jo at de har kalt denne saken «tiltak for å øke forutsigbarhet og redusere saksbehandlingstid». En knapp måned senere førte den altså til det stikk motsatte. Utbyggerne fikk beskjed om at det var stopp i en plan de trodde var grei skuring.

Byplansjef Petter Wiberg legger ikke skjul på at det råder full forvirring i etaten. Nå har han i praksis bedt politikerne om å avklare om de ønsker blokker eller ikke på denne delen av Paradis. Stridens kjerne er om det er områdeplanen eller nyere vedtak som skal få gjelde for området. I dag uttaler Høyres Norvald Visnes at han mener områdeplanen må gjelde, og at kommunen må forholde seg til den gjeldende kommuneplanen og ikke den nye som ikke er vedtatt. Med dette sier han indirekte at han mener det bør bli blokkbebyggelse her.

Men hva Høyre egentlig mener om Paradis er heller ikke helt lett å bli klok på. På en side vil de hindre utbygging av et vedtatt prosjekt, Eikåsen, som flertallet hevder er i tråd med områdeplanen. På andre siden av veien vil de tilsynelatende gi grønt lys til å kjøre på med blokkbygging. Samtidig har de i flere saker klaget over at utbyggingen på Paradis er alt for massiv. Det er det forsåvidt lett å være enig i.

«Det er egentlig enkelt. Områdeplanen fra 2014 må følges» uttaler Visnes til Fanaposten i dag. Men på Paradis virker det som ingenting er særlig enkelt.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten