fanaposten.no

«For naboer og turgåere er det selvsagt sjenerende når et område blir en stor samlingsplass for russ» skriver Fanaposten i denne lederen. Foto: Berit Keilen/NTB scanpix

Bær over med russen

Russetiden er i gang, langt på overtid.

Leder · Publisert 21:00, 4 jun 2020

Fra og med i helgen var det offisiell start av årets amputerte russetid, og hundrevis av russ kunne endelig rulle ut på veiene eller samles for å feire avslutningen av skoletilværelsen.

Spørsmålet om hvor russen skal få feste, kommer opp igjen år etter år, også i korona-året 2020. Ifølge politiet var rundt 200 russ og 12-13 biler samlet i Hordnesskogen både natt til tirsdag og natt til onsdag. Politiet rapporterer at det stort sett gikk greit for seg. Høy musikk selvsagt, men bare noen få skapte problemer. Det er ikke mer enn man må forvente når en stor gruppe samler seg for fest. Sannsynligvis ville minst like mange gjort seg umulige dersom like mange voksne i 40-50 årene holdt fest.

LES OGSÅ: Har vi for mye penger i Bergen sør?

For naboer og turgåere er det selvsagt sjenerende når et område blir en stor samlingsplass for russ. Når man skal på jobb neste dag og har barn som ikke får sove på grunn av musikkstøy, er det forståelig at man reagerer. Samtidig er det til en viss grad noe man må forvente når man bor i et tettbygd område som Fana har blitt.

Til slutt valgte politiet å stenge av Hordnesskogen for russefest, slik de har gjort tidligere år. Fremover blir det nå nattestengt, og russen må finne seg andre områder å samles på. Det er en forståelig reaksjon, all den tid Hordnesskogen er et viktig turområde for mange, og det er ingen som ønsker at det skal ligge glasskår og boss etter russefestene dagen før. Tidligere erfaringer er også at det har vært uønskede hendelser med russefest i Hordnesskogen, uten at årets russ skal måtte svare for det.

FIKK DU MED DEG?: Pengene strømmer inn etter russebuss-tyveriet: - Veldig rørende

Det er samtidig synd at man ikke finner et område der russen kan være under noenlunde kontrollerte former. Årets russ har så langt gjort et godt inntrykk. Bjarg-leder Knut Aarbakke forteller i år at russen har vært uvanlig flinke til å plukke opp bosset etter seg på de to nettene de fikk være i Hordnesskogen og feste.

Så skal vi ha i mente at russen har vært tålmodige, og her i Bergen har de forholdt seg til smittevernreglene helt til de endelig fikk slippe seg løs i helgen.

Vi ønsker alle russ en flott tid fremover, forholdene tatt i betraktning. Og så håper vi folk bærer over med dem og unner dem litt fest og moro etter en vår der ingenting ble som det skulle.

LES OGSÅ: Gartneriet på Espehaugen blir industri: - Trist, sier bonden

Russen må finne seg andre områder å samles på

Stopp smittespredningen nå!

Det vakte stor oppsikt da et fly fra Italia landet på Torp flyplass i midten av mars uten at smitteverntiltak var iverksatt, til tross for at import...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten