fanaposten.no

Tropisk eventyrskog i vinterferien

Med enorm fantasi i bunn, vokser det frem en magisk eventyrverden når kommunen arrangerer teaterskole.

Kjentfolk · Publisert 11:00, 3 mar 2017

– Nå kommer den store haien og tar deg til fange, roper instruktør Thea Wiig, som veiver med armene i det hun løper mot barna.

En flokk seksåringer med parykker, spraglete kjoler og tryllestaver løper det de kan. Og ler så mye at det sakker dem ned i flukten.

Thea Wiig er instruktør fra Vestlandske Teatersenter. Bergen kommune bruker dem for å aktivisere de som ikke er bortreist i vinterferien. Teaterspirene skal både danse, synge og leke i en fantasiskapt eventyrskog i lokalene til Ytrebygda kultursenter.

– Teater handler om kreativitet. Vi tar forskjellige dyr og figurer fra eventyr og skaper situasjoner der ungene kan utforske fantasier, sier Thea Wiig til Fanaposten.

Fri flyt

– Kreativitet er nøkkelen her i livet. Det skal være lov å være fri, leken og annerledes. Vi ønsker at ungene skal få prøve ulike sider av karakterer. Med enkle grep kan vi lage forskjellige rom og stemninger der barna kan slippe kreativiteten løs, sier Wiig.

På få kvadratmeter skaper teaterkurset alle slags verdener en kan tenke seg. Havfruer og prinsesseslott endres fort til tropenatt i en skummel jungel. Kassegitar, sang og dans er det også plass til.

– Her i denne korridoren skaper vi en bit av tropisk jungel, fylt med slanger og farlige dyr. Litt lenger borte har vi en rottehule. Vi jobber med stedsbasert teater og varierer hele tiden hvilken verden vi leker oss med. Du vet, det er kort konsentrasjon på små unger, så vi må være på hele tiden, sier Wiig og smiler.

Snipp, snapp, smute

Instruktørene skrur av taklyset på musikkrommet. Men egentlig gikk strømmen på slottet og barna tar de nye kommandoene på strak arm og fortsetter leken i det mørke slottet.

– Men neste dag så..., sier Wiig, som skrur på lyset igjen og geleider alle videre til neste fase på slottet.

Ikke lenge etter tramper Wiig tungt og taktfast med beina på gulvet, og med en mørk stemme har hun forvandlet seg til et monster. Sketsjer, bomgjemsel og litt folkemusikk er det også plass til. På slutten av dagen får instruktørene være publikum når ungene viser en egenskapt historie.

– Og snipp, snapp, smute, så var eventyret ute, kommer det i kor, med talefeil, fra jentene som fikk avslutte forestillingen.

Det var en gang en jungel...

Vestbo ventet i 13 år: Fullfører 34 boliger trass store ekstrakostnader

Gravemaskinene var i full gang. Så smalt det fra skytebanen. Siden da har Vestbo ventet i 13 år.

Kyrre på nye eventyr

Han har grillet selvfanget piraya i Amazonas. Han har kjørt rally gjennom Usbekistan. Han har plukket vulkanstein på bunnen av Polhavet. Nå gir...

Hærverk på Skjold skole

I fire-tiden fredag morgen gikk alarmen på Skjold skole. Securitasvakten meldte fra til politiet om mulig innbrudd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten