fanaposten.no

På nye stier på gamle tomter: – Man får helt nye opplevelser

Ida Margrete Gjul og Astri Øystese har lagt sin elsk på turorientering. – I tillegg er vi blitt veldig fengslet av de forskjellige appene, sier Gjul.

Kjentfolk · Publisert 15:00, 14 mai 2022

I samarbeid med Fana IL Turorientering har Fanaposten satt ut åtte Fanaposter i naturen i Bergen sør. På disse postene oppfordrer vi folk til å sende inn bilder av seg selv ved postene. Bildene strømmer inn og nå er de første vinnerne klare. Ida og Astri får et abonnement på Fanaposten.

– Så hyggelig! Astri og jeg begynte å gå sammen under pandemien. Vi bor vegg i vegg og da hun fikk permisjon på grunn av pandemien, ble det til at vi gikk tur hver dag, sier Gjul.

Turorientering går enda lenger tilbake for hennes del.

– Det begynte jeg med sammen med mitt da tre år gamle barnebarn for fire år siden, forteller hun.

Det hun liker godt med både turorientering, Stolpejakten og andre apper der man samler poeng, er at man får gått steder man ellers aldri ville ha satt sine bein, gjerne i den samme trakten man vanligvis går.

– Til vanlig blir det ofte til at man går i de samme oppgåtte stiene og de samme stedene alle andre går. På turorientering kan man få helt nye opplevelser, sier Gjul.

Fikk du med deg hvilken rundtur som åpnet forrige helg? – Vi oppfattet en stor interesse fra folk om å gå denne strekningen. Nå kan de endelig ta seg frem på tryggere grunn

Regnvær ingen hindring

Da vi snakket med henne torsdag, var hun på vei til å ta på seg regntøyet for å komme seg ut på tur.

– Jeg er blitt venner med en hakkespett på Totland. For noen uker siden gikk jeg turen fra Riple og opp gjennom skogen mot Totland. Da hørte jeg en intens banking, nesten som en mitraljøse. Jeg lurte på om det var lyder fra skytebanen, men da jeg kom opp, så jeg hakkespetten. Han fløy sin vei, men neste gang jeg kom forbi, satt han inne i huset sitt. Nå tenkte jeg at jeg skulle gå opp og se om han kjenner meg igjen, sier Gjul.

Disse opplevelsene takker hun turorienteringen for.

– På en dag som i dag, når været ikke er all verden, er det slike ting som motiverer meg til å gå ut. Kanskje jeg kan finne en post eller to, som jeg ikke har funnet før?

Kanskje jeg kan finne en post eller to?

Her er Sy-Mortens Petter Smart-løsning

Han er kjent som deltaker i Symesterskapet på NRK og jobber til daglig som reklamefotograf. Nå kan Morten Wanvik også legge til oppfinner på CV-en.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten