fanaposten.no

Privat

Minneord: - Vi er mange som vil savne Anne Gro

Anne Gro hadde stor familie, mange venner, kolleger og elever ved Skeie skole, og jeg tror vi alle står igjen uten at det helt har gått opp for oss at hun er borte.

Kjentfolk · Publisert 22:46, 7 feb 2021

Anne Gro Espedal Hagen døde 28. januar, 64 år gammel.

Det var nesten ikke til å tro, det hadde bare gått et par korte måneder siden livet hadde vært som vanlig; vi hadde gått lange turer, snakket, ledd, irritert oss litt over store og små bagateller.

Anne Gro hadde stor familie, mange venner, kolleger og elever ved Skeie skole, og jeg tror vi alle står igjen uten at det helt har gått opp for oss at hun er borte.

Vi har vært venner i mange år, startet opp med å treffes for å gå tur mens sønnene våre var på trening. Vi reiste sammen på forskjellige arrangementer og utviklet etter hvert et godt vennskap hele familien.

Etter hvert som guttene ikke trengte kjøring lenger, fortsatte vi, etterhvert flere venner, å treffes for turer og andre aktiviteter, og dette har fortsatt til for et par korte måneder siden.

Vi hadde gode samtaler og diskusjoner med klare meninger. Og Anne Gro viste alltid sann interesse og omtanke for oss andre.

Anne Gro har i hele sitt yrkesaktive liv vært lærer i barneskolen, en jobb hun elsket, som hun selv sa. Og som hun utførte på en måte som elever og foreldre uten tvil satte stor pris på. Hun var «veldig streng og bestemt», som hun selv uttrykte det, men hadde et stort hjerte for barna uansett om de var av den lydige eller mer urolige sorten. Og denne historien som hun fortalte for mange år siden,tror jeg illustrerer henne godt som lærer: En liten kar av den urolige typen måtte stadig få tilsnakk og irettesettelser, hun syntes selv at det ble litt mye og hadde nesten dårlig samvittighet, men fant ut at det var nødvendig for å holde ro og læring i klassen.Tiden gikk uten så mye forandring. Men en dag hadde gutten laget en tegning som han kom og ga til henne. Det var et stort hjerte med en pil gjennom, og han hadde skrevet:«Eg elsker deg, Anne Gro».

Bedre tilbakemelding for en god jobb er vel ikke mulig å få.

I nærslekt hadde Anne Gro opplevd mye sykdom, også med fatal utgang. Men hun var gjennom alle år den sterke som ga støtte og trøst der det trengtes.

Og nå er Anne Gro borte. Det er tungt for mange,og tankene går først og fremst til familien. Jens som nå får en hverdag uten sin aller nærmeste, Anders og Håvard med familier som har mistet en kjær, tilstedeværende og alltid oppofrende mor, svigermor og bestemor. Anne Gro forgudet barnebarna, holdt nær og daglig kontakt, det må føles utrolig for dem at farmor så plutselig ikke er der mer.

Vi lyser fred over Anne Gro sitt minne.Vi er mange som vil savne hennes latter og smittende humør,hennes omsorg og omtanke for andre.

Foreslår ingen skolenedleggelser i Fana

Den nye skolebruksplanen legges nå ut på offentlig høring. I planen foreslås det ingen skolenedleggelser.

Byrådene svarer: – Vi skjermer barn og unge mest mulig

Beate Husa og Endre Tvinnereim svarer på fredagens leder i Fanaposten.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten