fanaposten.no

Jakob Raa gikk brått bort like før jul 83 år gammel. Foto: Privat

Minneord: - Jakob leverte eit viktig bidrag til betre miljø i Rådalen

Det var med sjokk og sorg at vi fekk meldinga om at Jakob Raa var død, 83 år gamal, like før jul.

Kjentfolk · Publisert 06:00, 8 jan 2021

Jakob høyrde til ei av dei gamle slektene på Rå, men mesteparten av livet hadde han arbeidsplassen sin knytt til Fana Steinknuseverk og drifta av fyllplassen i Rådalen.

Som næraste nabo til steinknuseverket, BIR sitt forbrenningsanlegg og biogass-anlegget fekk han også kjenna forureininga på kroppen, og hadde store helseplager dei siste åra han levde. Jakob Raa blei ein viktig informant for Naturvernforbundet Hordaland og seinare for Hordnesskogens Venner frå 2012 og utover når det gjaldt forureininga frå fyllplassen i Rådalen og all miljøkriminaliteten som følgde med den. Denne informasjonen førte til tre klager til Fylkesmannen frå Naturvernforbundet Hordaland over kritikkverdig drift av fyllplassen, med blant anna avrenning av miljøgifter til Fanafjorden.

Noko av dette er blitt retta opp i ettertid, men langt frå alt. Likevel leverte Jakob Raa eit viktig bidrag til eit betre miljø i Rådalen, noko han fortener stor takk og heider for frå lokalsamfunnet her på Fana.

Vi lyser fred over hans minne!

Hvem skal måke dette fortauet?

Det er mange som jobber på for å gjøre Nesttun sentrum farbar på holkeføret. Men hvem som skal måke fortauet for de funksjonshemmede, er fortsatt...

Keolis-sjef sluttet i dag etter rapport om varslingssak

Administrerende direktør Gry Miriam Olsen i Keolis AS har i dag kommet til enighet med styret om å avslutte sitt arbeidsforhold på dagen. Det...

Kikki holder årets Aarebrotforelesning på sin egen bursdag

Kikki Flesche Kleiven fra Espeland skal holde årets Aarebrot-forelesning søndag. Årets tema er «4.54 milliarder år med klimahistorie på 200 minutter».

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten