fanaposten.no

Arne Johan Tvedt gikk uventet bort 15. juli i år, 80 år gammel.

Minneord: Arne Johan Tvedt

- Arne var et flott menneske på alle måter, skriver idrettsvenner om Arne Johan Tvedt.

Kjentfolk · Publisert 12:37, 10 aug 2019

Det var med stor sorg vi mottok budskapen om at Arne Johan Tvedt var død. Han døde brått og uventet på en gåtur mandag den 15/7-19, der han var sammen med noen av sine idrettsvenner. Det var ingenting som skulle tilsi at han følte seg dårlig denne dagen.

Arne Johan Tvedt var født den 17. mai 1939. Han vokste opp på Kråkenes, og flyttet i 1949 til Fyllingsdalen der hans far startet en landhandel. Denne lå like ved der Oasen senter ligger i dag. Arne fikk tidlig interesse for idrett innen forskjellige grener. Han var blant annet med å utvikle fotballaktiviteter i Fyllingsdalen, og var med i LøvHam idrettslag. Han fikk mange venner i Fyllingsdalen, og holdt kontakt med mange av disse helt fram til sin død. Senere, da han flyttet til Hjellestadveien, var han med i Gneist idrettslag. Først som spiller på fotballaget, og senere som trener for de yngre guttene.

Les intervjuet Fanaposten gjorde med Arne og turvennene i anledning 80-årsdagen i mai: Arne (80) inviterer turvennene på kaffe tre ganger i uken

Arne begynte tidlig i arbeidslivet. Han begynte i lære hos Sverre Munck A/S, og ble utlært heismontør. Senere tok han også videreutdanning. Han var ansatt i Stahl Heiser A/S i forskjellige stillinger, sist som servicesjef. I sine siste arbeidsår var han ansatt i Heis Systemer A/S, der han gikk av med pensjon da han var 62 år.

Arne var gift med Inger. De bodde først på Møhlenpris, til de bygget seg hus i Hjellestadveien. De hadde et flott og gjestfritt hjem, og begge var mennesketyper som fikk mange venner. De fikk tre barn, Anne, Morten Andre og Jørn Inge og familien økte med sju barnebarn.

Vi traff Arne første gang i 1990, da han ble med i løpegruppen Bergen Veteran og Kondisklubb. Utgangspunktet for alle treningsturene var fra Fana Stadion. Arne var alt i bra løpeform da han ble med i gruppen, og tok ganske fort sikte på å løpe maraton. Som oftest hadde vi tre treningsturer i uken, med en langkjøring på opp til 25 km om lørdagen.

Sitt første maraton i utlandet var Berlin-maraton høsten 1991. Dette var spesielt, siden Berlin-muren falt året før. Løpet var lagt slik opp at vi løp gjennom et stort hull som var i muren. Arne fullførte over 100 maraton, og mange av disse i utlandet. Blant annen i Aten, Beijing og Hawaii. Ofte var hans hustru Inger med på maratonturer både i ut- og innland.

Arne var en av de som var med som arrangør sammen med oss i Bergen Veteran og Kondisklubb, som i alle år ble ledet av Hans Jacob Berntsen. Arne hadde da ansvaret for drikkestasjonen ved buss-skuret på Kismul.

I begynnelsen hadde han med et av barna som medhjelper, og senere ble det barnebarna. Vi som var med som arrangør, løp vårt maraton enten lørdagen før eller lørdagen etter. Da Hans Jacob trakk seg tilbake som arrangør og løpet ble kalt Maratonkarusellen, gikk han inn med de samme oppgavene.

Da vi gav oss med de lange løpene, gikk vi over til gåturer. Gågruppen var da Arne, Hans Jacob Berntsen og oss to undertegnede. Arne sin hustru Inger var blitt syk, og han måtte som hovedsak være hjemme med henne. Inger fikk først plass på avlastning noen timer flere ganger i uken, og senere fast plass på sykehjem. I 2012 ble det til at vi møttes to ganger i uken hos Arne da Inger var på avlastning, og gikk turer på vel 10 km og satt deretter på kjøkkenet og spiste og pratet. Dette var flotte stunder, som gav oss en stor nærhet til hverandre. Senere, da Inger kom på sykehjem, ble gruppen utvidet og det ble gåturer tre ganger i uken. Da stilte Arne til rådighet en lun og varm kjellerstue der vi inntok vår medbrakte matpakke – og han laget kaffe til oss alle.

Arne var et flott menneske på alle måter. Han var positiv og hjelpsom, og aldri sa han nei når det var snakk å gjøre en jobb for maratonmiljøet eller oss andre. Med sitt vinnende og positive vesen fikk han mange venner, både i arbeidslivet og ellers. Dette så vi i Fana kirke under bisettelsen, en full kirke selv om det var fellesferie.

Våre tanker går nå til Arnes nærmeste familie.

Du vil aldri bli glemt, Arne.

Leder: Stenging av Sætervegen

Mandag ble Sætervegen stengt for all gjennomkjøring like ved krysset i Fanavegen. Frem til november skal entreprenører på oppdrag fra utbygger Bonava...

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten