fanaposten.no

KFUM og K samler i helgen rundt 110 barn fra Bergen og omegn - deriblant Fana, Fyllingsdalen, Ytrebygda, Loddefjord, Søråshøgda, Skjold, Landås, Sædalen og Stord. Kulturarrangementet ledes av barne- og ungdomsmusiker i Fana sokn, Ragnhild Grov Nilsen som er begeistret over oppmøte. Foto: Privat

Over 100 barn stiller på korfestival

Dugnad er et nøkkelord for KFUM og Ks barnekorfestival som finner sted i Ytrebygda kirke i helgen. Søndag avsluttes helgen med en uformell hentekonsert.

Folk i Fana · Publisert 21:00, 20 jan 2023

Søndag den 20. januar får alle barn i Bergen muligheten for å delta i et lavterskeltilbud. KFUM og K arrangerer fjerde år på rad en barnekorfestival, et kulturarrangement som først og fremst handler om å delta.

– Du trenger ikke å synge i kor for å delta, sier barne- og ungdomsmusiker i Fana sokn, Ragnhild Grov Nilsen. Hun har i flere uker jobbet med å planlegge helgens kommende begivenhet.

Vil gi mersmak

Kulturtilbudet håper hun vil gi barna mersmak.

– Barnekorfestivalen kan være en døråpner for å vise frem kirkens kultur- og aktivitetstilbud til barn og unge, sier den festival ansvarlige.

Planen er å fylle kirkerommet med lyskastere, god mat og leker søndag.

Et løft i dugnadsånden

KFUM og K har rykte for å ivareta de frivillige godt. Derfor opplever de ikke «mangel på hender» når det skal jobbes dugnad.

– Det er enkelt å drive festival når man har med seg mange frivillige på laget. Festivalen er skapt for barn med en god voksen «heiagjeng» i ryggen, forteller Nilsen stolt.

Dugnaden blant de frivillige inkluderer alt fra å steike lapper, sørge for plaster, dirigere og ta ansvar for lyd og lys.

Til og med parkeringsvakter skal være å finne blant de frivillige medarbeidere.

Antallet av frivillige er i år på rundt 70, deriblant et ungdomsteam fra 8. klassetrinn.

– I tillegg hjelper foreldre og besteforeldre også til. Jeg tipper at det er mange som i dag ønsker å legge til rette for gode aktiviteter, og dette er enkelt å henge seg på, sier Nilsen.

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Noen som savner denne?

Lørdag ble denne pappesken funnet på busstoppet ved Rema 1000 Lagunen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten