fanaposten.no

Hele familien Husdal drar gjerne på tur på jakt etter postene som Fana turorientering har lagt ut. – Vi har gjerne med venner av ungene, for det er kjekkere når vi er mange på tur, sier Gunhild Husdal. Fra venstre; Ingelin, Nikoline, Soléane og Julian. Foto: Gunhild Husdal

– Turorientering er for hele familien

– Turorientering er en kjempefin måte å oppdage nye steder på, sier Gunhild Husdal. Hun ble vinner av månedens post i mai.

Folk i Fana · Publisert 19:00, 14 aug 2022

Gunhild Husdal og familien er trukket ut som vinnere av Fanaturorientering for månedens post i mai måned.

– Det er vårt tredje år med Fana turorientering i år. Far i huset har drevet litt med orientering, og har dratt oss andre med, forteller Gunhild Husdal fra Paradis.

Familien Husdals tips til andre som har lyst å prøve seg på turorientering er å sette seg ned på forhånd og plukke ut de enkleste turene.

– Når vi skal ha med barna, velger vi de enkleste postene. Vi tar gjerne med oss noen venner av ungene. De synes det er mye gøyere når vi er flere som går på tur. Ungene synes det er gøy å lete etter postene, og de blir litt flinkere med kart og kompass for hver tur, forteller Gunhild.

Når de litt vanskeligere postene skal erobres, er det gjerne de voksne som går på tur.

– Jeg elsker å gå på tur, og mannen min liker å orientere. Med turorienteringen oppdager vi nye steder hvor vi ikke har vært før. For eksempel turen på Smøråsfjellet ut mot Fanafjorden har vi aldri vært på. I fjor var vi mange plasser med utrolig mye blåbær, og jeg skulle gjerne hatt med bøtter og spann for å plukke. Jeg tror vi må tilbake på noen av de stedene, sier Gunhild.

Husdal-familien drar også på bildeorienteringen som Fana Turorientering har laget.

– Da drar vi på sykkel, og tar med noen nabobarn eller venner fra klassen.

Gunhild roser ildsjelene i Fana turorientering som legger til rette for alle de fine turopplevelsene.

– De gjør en fantastisk jobb de som legger opp alle disse rutene og postene. Det er en flott måte for både store og små og komme seg ut på tur, og det kan anbefales på det sterkeste, sier Gunhild Husdal.

Her er Sy-Mortens Petter Smart-løsning

Han er kjent som deltaker i Symesterskapet på NRK og jobber til daglig som reklamefotograf. Nå kan Morten Wanvik også legge til oppfinner på CV-en.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten