fanaposten.no

Trenger kandidater til tidenes første kulturpris i Ytrebygda

For første gang skal det deles ut kulturpris i hver av de to søndre bydelen

Folk i Fana · Publisert 21:08, 29 sep 2019

Bydelene Fana og Ytrebygda blir ofte nevnt i samme åndedrag. De har felles kulturkontor, og deler på de fleste andre kommunale tjenestene.

Bydelene har også tette historiske bånd, og utgjorde før i tiden en og samme kommune. Derfor har også kulturprisen blitt delt ut til en verdig vinner bosatt i en av de to bydelene.

To kulturpriser

I år blir det for første gang delt ut to kulturpriser, en for Fana og en for Ytrebygda. Avdelingsleder ved kulturkontoret, Signy Lyngsgård, tror ikke dette har blitt kommunisert tydelig nok.

- Tanken er at man vil ha en lik måte å gjøre det på over hele byen. Det er litt ulike tradisjoner rundt omkring. Noen har hatt en pris for et større distrikt slik som her, mens andre har hatt for sin bydel. Nå ønsker man å gjøre det på samme måte over hele Bergen, sier Lyngsgård.

Hun synes to priser istedet for èn, er en god ting.

- For kulturlivet er det flott at det blir en pris per bydel. Da får man synliggjort kulturlivet i den enkelte bydel enda bedre, sier hun.

Har bodd i Fana

En kikk på siste års kulturprisvinnere viser at de har vært hjemmehørende i Fana bydel og ikke Ytrebygda.

2018: Carsten Dyngeland

2017: Gunvor Bleiklie, Kirkevoll skolekor

2016: Fana mannskor

2015: Fana husflidlag

2014: Haldor og Elen Telle

2013: Veslemøy Fluge Berg

2012: Oddvar Skre

Faktisk må vi tilbake til 2011 for å finne sist vi hadde en kulturprisvinner fra Ytrebygda. Da var det Johannes Møllerup som fikk prisen.

Ordføreren deler ut

Årets kulturdager markerer 10-årsjubileet for Fana kulturhus. Ordfører Marte Mjøs Persen vil være på plass under jubileumsforestillingen. Der vil hun dele ut kulturprisene til en person eller organisasjon i hver av de to bydelene.

Kulturkontoret går hvert år ut og etterspør gode kandidater, som må sendes kulturkontoret på mail eller brev. Så sender de sin anbefaling til byråden, som tar avgjørelsen om hvem som skal få prisene.

- I år mangler vi kandidater fra Ytrebygda. Det er alltid varierende hvor mange kandidater vi får inn, men så langt har vi bare en kanditat som er hjemmehørende i Ytrebygda. Det er for lite, sier Lyngsgård.

Skyver fristen

Fristen for å sende inn forslag er egentlig 1. oktober, men kulturkontoret vil skyve på denne for å åpner for at flere kan sende inn. Hun håper på mange velbegrunnede forslag fra Ytrebygda i dagene som kommer.

- Uten kandidater blir det ingen kulturpris. Det har alltid vært delt ut kulturpris, og det blir det nok i år også. Ytrebygda har et rikt kulturliv, og det bør være mange som er aktuelle i bydelen. Jeg tror dette handler om at folk ikke har fått med seg at de må lansere kandidater fra begge bydeler, sier Lyngsgård.

Hun ber om at forslagene som sendes inn, kommer med en begrunnelse og bakgrunnsinfo om vedkommende kandidat. Har du et forslag til hvem som bør bli kulturprisvinner?

Send til signy.lyngsgard@Bergen.kommune.no.

Ytrebygda har et rikt kulturliv, så det er flott at dette blir synliggjort.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten