fanaposten.no

24. og 25. mai arrangeres det for første gang festival på denne grusplassen like ved Fana stadion. Festivalsjef Rikke Traae gleder seg til å fylle området med masse musikk og god stemning. Foto: Mari Møen Nygaard

Trenger fanafolks hjelp til å lage festivalsuksess

Det ligger an til å bli den største festivalen i Fana i manns minne. Men for å komme i havn trenger Rikke Traae fanafolks hjelp.

Folk i Fana · Publisert 16:11, 22 mai 2019

Fredag og lørdag er det duket for skikkelig festivalstemning rett vis-à-vis Fana stadion. På den store gressplenen blir det et område med festivaltelt og marked, mens grusbanen skal bli til en konsertarena med artister som Janove (kjent fra Kaizers orkester), Jonas Alaska, Jarle Bernhoft, Josefin Winther og Vamp.

Når Fanaposten svinger innom onsdag ettermiddag, ligger festivalgjerder i store stabler utenfor Huset Raa.

Tre dager før det braker løs, ber en travel initiativtaker Rikke Traae folk om å melde seg som frivillige dersom de føler seg kallet. Det trengs!

– Alt som er planlagt skal nå settes ut i livet. Så snart Trond Mohn Games er ferdig begynner scenefolkene å rigge, som er en svær operasjon som sikkert tar tolv timer. Så skal festivalområdet gjøres klart... Vi er mange som er i sving, men fortsatt trenger vi enda flere, sier hun.

Hun ber om frivillig hjelp til å rigge festivalen torsdag, og anslår at rundt 60 personer må til for å dra det hele i land. Under selve festivalen er det fortsatt behov for folk til å stå i baren eller å holde vakt.

Og folk som kommer har mye å glede seg til.

– Vi lover et fyrverkeri. Vi har fått med oss de beste utstillerne og fantastiske band. Det blir en uforglemmelig opplevelse, sier hun.

Hun håper og tror at rundt 2000 mennesker skal kose seg på festival fredag og lørdag. Selv våger hun ikke å se på Yr.no, men vi kan røpe at det i skrivende stund ser ut til å bli OK festivalvær med glimt av sol.

– Folk som har lyst til å bidra med noe må bare ta kontakt med Huset Raa. Det kreves ingen forkunnskaper, men godt humør er en fordel, sier en travel Traae.

Disse spiller på fredag:

Linni

Jonas Alaska

Virkelig

Janove

Jarle Bernhoft

Disse spiller lørdag:

Josefin Winther

Hanne Mjøen

KA2

Vamp

Amund Maarud

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten