fanaposten.no

– Årets kulturdager er breddfull av små og store opplevelser, sier Signy Lyngsgård som gir noen tips til hva som kan være verdt å få med seg. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Tettpakket program venter i kulturdagene

– Årets program er spekket med spennende og artige opplevelser, sier Signy Lyngsgård ved Fana og Ytrebygda kulturkontor om kulturdagene som begynner lørdag.

Folk i Fana · Publisert 08:05, 16 okt 2019

I år er det 10 år siden Fana Kulturhus ble åpnet, og jubileet preger åpningen av årets kulturdager.

– Vi har valgt å vie årets kulturdager-utstilling til å markere jubileet med en fotoutstilling. Vi har valgt ut 10 store bilder, ett fra hvert år, som beskriver litt av hva som har skjedd i kulturhuset gjennom disse ti årene. I tillegg har vi laget en fotobok, med masse bilder som dokumenterer historien gjennom de ti årene kulturhuset har eksistert, sier Signy Lyngsgård.

Linn Heidi Stokkedal har vært tilknyttet kulturkontoret for å jobbe spesifikt med fotoutstillingen og boken, og resultatet får publikum se kommende helg.

Les mer om kulturdagene

Kulturpriser

Lørdags kveld er det klart for den offisielle åpningen av kulturdagene. Da skal det også deles ut årets kulturpriser for Fana og Ytrebygda bydeler.

– Vi deler ut to kulturpriser i år, en for hver bydel. Vi slet litt med få kandidater for Ytrebygda, fordi vi tradisjonelt bare har hatt en samlet pris. Men etter at Fanaposten klargjorde at vi har to priser, så strømmet forslagene inn. Vi fikk forslag på så mange gode kandidater, at det har vært vanskelig å ta en beslutning i år. Vi satt mange timer og diskuterte hvem som skulle få prisene, og falt til slutt ned på to vinnere. Det er jo et luksusproblem å ha så mange gode kandiater, men det kan bare deles ut en pris i hver bydel. Trøsten er jo at de som ikke kom helt opp i år, kan renomineres neste år, sier Signy Lyngsgård.

Etter offisiell åpning og prisutdeling, blir det premiere på den nyskrevne festforestillingen «Damen på loftet» av Veslemøy Fluge Berg, med rundt 80 aktører i sving på scenen.

Mye spennende

Signy Lyngsgård har mange gode forslag til spennende aktiviteter folk kan oppsøke under kulturdagene.

– Jeg vil faktisk be publikum om å rette blikket litt utover i år, og ikke bare se hva som foregår på kulturhuset. Eksempelvis Hordamuseet har mange aktiviter i løpet av uken. De arrangerer «Ullveka», med foredrag, utstillinger og aktiviteter på museet. Søndag 27. oktober skal jeg ta med meg datteren min opp dit, for da er de muligheter for å komme og få hjelp til å kle på seg fanabunaden. Det er nemlig ikke bare å ta på seg finstasen. Hvorfor siger beltet, hvordan skal silkesjalet knytes og hvordan knytes sokkebåndene? Bunadsgruppen i Fana stiller opp med kyndige folk som hjelper til så alt blir gjort riktig. Dette tror jeg det er mange som vil være interessert i, sier Lyngsgård.

Det kryr med andre store og små aktiviteter i alle deler av bydelene, blant annet blir det kurs i argentinsk tango.

– Stend videregående skole er inne på programmet igjen, og de inviterer til a-la carte-restaurant, og der har vi vært med jobben og nytt god mat og god service fra de flinke elevene. Ytrebygda frivilligsentral har eget program gjennom hele uken, hvor det er mye spennende å delta på. Søndag avsluttes kulturdagene med en annen jubilant. Skjold Nesttun Janitsjar er 115 år i år, og de har fått med seg Einar Nilsson fra «Tid for hjem» til å lage forestillingen «Tid for farger». Jeg oppfordrer folk til å lese programmet godt, og velge seg ut en del arrangementer som de kan delta på. Det er faktisk veldig mye som skjer, og jeg håper mange benytter sjansen til å delta på masse av det som skjer, sier Signy Lyngsgård.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten