fanaposten.no

Talenter møter erfaring

Nora Heggernes (13) og Erlend Abelvik (16) er to av de unge musikktalentene som skal spille med Bjørsvik Brass under konserten Bjørsvik Ung lørdag.

Folk i Fana · Publisert 10:50, 5 okt 2018

Bjørsvik Ung: Solo er et arrangement Bjørsvik Brass startet for flere år siden for å løfte frem og inspirere unge talentfulle utøvere. Under lørdagens konser i Lungegaardens Kulturarena (de gamle lokalene til NRK på Minde) skal fem unge korpsmusikere få spille med erfarne brassmusikere.

Unge talenter

Nora Heggernes er med i Ytrebygda skolekorps. 13-åringen er født Trondheim, men flyttet tidlig til Sandsli. Hun har spilt både kornett og althorn, men nå er det baryton som er hovedinstrumentet, og hun har allerede vunnet sin klasse i Hordanblæsten to ganger.

16 år gamle Erlend Abelvik er regjerende norgesmester sammen med Midtun Skoles Musikkorps. Han spiller trompet, og har vært solist med blant andre Skjold Nesttun Janitsjar under Landsfestivalen. Erlend gikk videre til Oslo under Ungdommens Musikkmesterskap.

Linda Camilla Molina (18) spiller basstrombone i Eikelandsosen skulemusikklag, og vant i vår sin klasse i Hordablæsten. Hun går i dag på musikklinjen på Bergen private gymnas.

Danili (13) og Jaroslav (12) Letiagin spiller begge i Strusshamn skoles musikklag. Brødrene er tross sin unge alder allerede rutinerte solister, og har vunnet flere konkurranser både som solister og duo. De spiller piano og fiolin, men det er slagverk som er hovedinstrumentet.

En happening

Bjørsvik Brass ble startet for ti år siden av tidligere medlemmer av Eikanger-Bjørsvik Musikklag.

– Bjørsvik Brass er tuftet på grunnidéene at engasjerte musikanter som gjennom flere tiår har forvaltet en stolt musikktradisjon, fremdeles kan gi lytterne rike opplevelser. Vi mener at lang erfaring ikke bør gå til spille, og vil heller la erfaringene komme de neste generasjonene til gode, sier Christian Lura, leder i Bjørsvik Brass i en pressemelding.

Derfor har Bjørsvik Brass invitert noen av Hordalands mange unge musikktalenter til konsert lørdag klokken 17.00.

– Vi gleder oss til å invitere publikum til en av de første åpne konsertene i dette lokalet. De unge talentene spiller på et utrolig høyt nivå blant unge musikanter i Hordaland, og vi gleder oss til konserten og tror dette blir en happening, sier Christian Lura.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten